Šport > Nogomet
6508 ogledov

Matjaž Kek vročega slovenskega aduta pustil na klopi

San Marino stadion X Stadion v San Marinu.
Slovenski selektor je malce presenetil z začetno postavo.

Nogometaši Slovenije so se v nedeljo zvečer v okviru 6. kola skupine H v kvalifikacijah za Euro 2024 zoperstavili San Marinu.

Četa Matjaža Keka je bila pred srečanjem na Apeninskem polotoku v vlogi izrazitega favorita in vse razen prepričljive zmage ni prišlo v poštev. Zaradi skromne kakovosti tekmecev pa si je selektor lahko privoščil nekaj rošad.

V vrata je Kek neizbežno postavil Jana Oblaka, v obrambno vrsto pa Žana Karničnika, Petra Stojanovića, Jako Bijola in Miho Blažiča. Stojanović je na nedavnem srečanju proti Severni Irski igral v vezni vrsti, na boku je namreč začel Erik Janža. Blažič je na osrednjem branilskem položaju nadomestil Davida Brekala.

V vezni liniji je namesto Stojanovića prostor dobil Sandi Lovrić, ki se je pridružil Timiju Maxu Elšniku, Adamu Gnezdi Čerinu in Janu Mlakarju.

V konici napada je ob razpoloženem Andražu Šporarju zaigral nekdanji igralec Maribora Žan Vipotnik. Slednji je zasedel mesto Benjamina Šeška, ki je v četrtek v Stožicah prispeval gol in dve asistenci. 

Izostanek Šeška, ki je zabil dva gola za RB Leipzig tudi na poslednjem srečanju nemške Bundeslige, je rahlo presenečenje. V sila izenačeni skupini H bi namreč o uvrstitvi na evropsko prvenstvo lahko odločala tudi razlika v zadetkih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice