Šport > Nogomet
17 ogledov

Menjava dresa razburila navijače Arsenala

robin van persie EPA
Brazilski nogometaš André Santos si je nakopal jezo navijačev Arsenala. Na premierligaški tekmi med topničarji in Manchester Unitedom si je levi bočni branilec izmenjal dres z Robinom van Persiejem, ki mu navijači še vedno niso oprostili selitve na Old Trafford.

andre santos manchester united arsenal | Avtor: EPA EPA
Nogometaš Arsenala André Santos je bil po derbiju angleške nogometne lige med Manchester Unitedom in topničarji deležen številnih kritik s strani navijačev in trenerja Arsena Wengerja.

Brazilec si je na očeh javnosti izmenjal dres z Robinom van Persiejem, ki se je poleti iz Emiratesa preselil k rdečim vragom. Podporniki Arsenala so njegovo potezo razumeli kot žalitev.

''Robinov odhod ne pomeni, da sva postala sovražnika. Še vedno sva prijatelja in omenil je menjavo majic, kar igralci neprestano počnejo. Ali sem pričakoval, da bo prišlo do takšne reakcije? Nikakor ne, če ne bi si majice izmenjala za zaprtimi vrati. Opravičujem se vsem navijačem, ki jih je menjava razjezila. Želim, da ljude razumejo, da je Robin moj prijatelj. K meni je pristopil ob polčasu in nisem si mislil, da bo se bo iz tega izcimilo kaj takega. Preseneča me, da je ljudi razjezila gesta, ki promovira prijateljstvo in pošteno igro. Konec koncev je Arsene Wenger na vse naslovil prošnjo, naj Van Persieju izkažejo spoštovanje,'' je povedal Santos in dodal, da razume razočaranja navijačev Arsenala, toda takšen je pač nogomet.

Arsene Wenger se je z Brazilcem že pogovoril in mu objasnil, zakaj kaj takšnega v prihodnosti ne sme početi. ''Mislim, da je naredil napako. Ne razumem, saj je Santos igralec, ki mu je mar. Sedaj razume, kaj to pomeni, in verjemite mi, da tega ne bo več storil,'' je povedal Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.