Šport > Nogomet
19 ogledov

Messiju kazen za čestitko mami

Lionel Leo Messi
1/4
Žurnal24 main
Čestitka lastni mami za rojstni dan bi morala biti nekaj neprecenljivega. Toda ta čestitka ima svojo ceno: Lionel Messi bo za kazanje majice, na kateri je pisalo "Vse najboljše, mami!" plačal kazen!
Messijevo sporočilo na majici ni bilo žaljivo, niti reklamno, ampak je propagiralo socialne vrednote, v tem primeru ljubezen do družine.
Pritožba FC Barcelone na kazen Lionelu Messiju

Tekmovalni komite španske nogometne zveze je v torek odločil, da bo Lionela Messija kaznoval za "neprimerno" proslavljanje zadetka na tekmi Barcelona Racing Santander. Argentinec je po tem, ko se je vpisal med strelce, dvignil dres in pokazal majico s posvetilom svoji mami. Na njej je pisalo:

"Feliz cumple, Mami!" (Vse najboljše, mami!)

Tudi tako nedolžna poteza pa ima v španski ligi kot kaže svojo ceno. Ne samo, da bo moral Messi plačati med dva in tri tisoč evrov kazni – Argentincu bodo v statistiko naknadno vpisali tudi rumeni karton. "Če nogometaš, ki je dosegel gol, dvigne svojo majico in pokaže kakršnokoli reklamno sporočilo, podobo, slogan, logotipe ali slike, bo kaznovan z denarno kaznijo v višini med 2 tisoč in 3 tisoč evri ter rumenim kartonom," piše v pravilniku.

Barcelona se je v sredo na kazen že pritožila, Katalonci pa so zapisali, da "Messijevo sporočilo na majici ni bilo žaljivo, niti reklamno, ampak je propagiralo socialne vrednote, v tem primeru ljubezen do družine". Bi si kazen za svoje sporočilo umrlemu Danielu Jarqueju zaslužil tudi Andrés Iniesta v finalu svetovnega prvenstva v nogometu?!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.