Šport > Nogomet
15 ogledov

Milanič po blamaži: ''Igrali smo brez idej''

Milanič Sturm trener Gradec novinarska konferenca Kleine Zeitung/Ustream
Nogometaši Sturma, ki ga vodi nekdanji trener Maribora Darko Milanič, so se predčasno poslovili od Evropske lige.

Olimpija Ljubljana je na povratni tekmi v Žilini zapravila prednost dveh zadetkov, ki si jo je priigrala v Stožicah (3:1), in po porazu z 0:2 izpadla iz kvalifikacij za Evropsko ligo.

Podobno neuspešen je bil Darko Milanič, ki je zadnji dve leti z Mariborom igral v Evropski ligi, njegov Sturm pa je v Gradcu šokiral islandski podprvak Breidablik. Prva tekma se je končala brez zadetkov, na drugi pa je edini gol v 38. minuti zabil Ellert Hreinsson in soigralce Roberta Berića, ki je Milaniču sledil v Avstrijo, izločil iz kvalifikacij. ''Ni bilo dovolj, saj smo igrali brez idej. Ne bom dopustil, da bi mi to prišlo do živega. Čeprav ne bo lahko, bom mirno nadaljeval delo,'' je po bolečem porazu povedal Milanič.

Veliko bolje od Sturma se je odrezala hrvaška Rijeka, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek. Hrvaški prvoligaš je v drugi tekmi s 3:0 premagal Prestatyn Town in se s skupnim izidom 8:0 veselil napredovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.