Šport > Nogomet
22 ogledov

Mladi Slovenec bo igral v Angliji

Jon Gorenc Stanković Reševalni pas/Twitter
Jon Gorenc Stanković se bo iz Nemčije preselil na Otok.
Huddersfield Town je iz Borussie Dortmund kupil obetavnega slovenskega nogometaša Jona Gorenca Stankovića. Dvajsetletni branilec je z angleškim drugoligašem, igra v ligi Championship, podpisal štiriletno pogodbo, klub pa ima možnost sodelovanje podaljšati še za eno leto.
 
Gorenc Stanković se je iz Domžal leta 2014 preselil k Borusii Dortmund, igral pa je za drugo ekipo nemškega velikana. Pri tem je sodeloval tudi s trenerjem Davidom Wagnerjem, ki je zdaj trener Huddersfield Towna. "Vem, da gre za izjemno nadarjenega mladeniča," je o članu slovenske reprezentance do 21 let dejal Wagner.
 
"Zelo sem zadovoljen, da sem tu. Seveda je Wagner v veliki meri vplival na moj prihod, saj sem leto dni že vadil pod njegovim vodstvom. Pripeljal me je v Dortmund, zdaj me je pripeljal sem. Verjamem, da je bil to dober korak zame in da nam bo tu uspelo nekaj pomembnega," je v pogovoru za klubsko stran dejal Stanković.
 
"Kot otrok sem sanjal o tem, da bi igral v Angliji. To je zame kot uresničitev sanj. Angleški nogomet sem vseskozi spremljal. V naslednjih letih si želim uspešno obdobje zame in za klub," je še dejal mladi slovenski nogometaš, ki računa, da bo z igranjem za novi klub kmalu prejel klic selektorja Srečka Katanca. Ta ga je ob zadnji akciji že povabil v reprezentanco, vendar Gorenc Stanković še ni vpisal nastopa za člansko izbrano vrsto.
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.