Šport > Nogomet
2458 ogledov

Najbolj bizaren avtogol sezone, profitiral tudi Slovenec

Brice Maubleu youtube
Francoski vratar z veliko napako.

Čuvaj mreže francoskega drugoligaša Grenobla Brice Maubleu je poskrbel za veliko uspešnico na socialnih omrežjih. Tridesetletni vratar je namreč poskrbel za enega izmed avtogolov sezone.

V Caenu je istoimenski klub gostil Grenoble Foot 38 in na koncu zmagal z 2:0. Domačim, ki so na tekmi povedli v 17. minuti, je delo precej olajšal gostujoči vratar. Ta je le minuto po vodilnem zadetku gostiteljev prijel žogo v svojem kazenskem prostoru in jo z roko želel podati svojemu soigralcu, a v zadnjem trenutku se je očitno premislil. Okroglo usnje mu je pri tem pobegnilo in se skotalilo proti golu. Maubleu se je vrgel za njim, vendar je bilo že prepozno, žoga je za las v celotnem obsegu prečkala golovo črto.

Nogometaši iz Grenobla so bili do konca tekme nato boljši nasprotnik na zelenici, a jim ni uspelo zadeti v polno. 

Napaka gostujočega čuvaja mreže je vsaj malo verjetno razveselila tudi Jana Repasa. Ta se tudi v 27. kolu francoske druge lige ni znašel v kadru Caena. Občasni slovenski reprezentant je v tej sezoni zbral 10 ligaških nastopov, a je nazadnje na zelenico stopil v 15. kolu, ki je bilo na sporedu konec novembra. Kasneje je bil le še trikrat na klopi za rezervne igralce, nazadnje v 25. kolu sredi februarja.

Caen se je s tremi točkami,skupno jih ima 34, povzpel na 11. mesto, za devetim Grenoblom zaostaja za točko. Na lestvici s štirimi točkami (54) in tekmo manj vodi Lorient, drugi je Troyes (50). V boju za napredovanje so še Ajaccio (49), Lens in Clermont (oba 47), šesti Le Havre pa zaostaja že nekoliko več (41).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice