Šport > Nogomet
26 ogledov

Navijači Levskega sredi novinarske slekli trenerja

Petev Levski Sofija navijači novinarska konferenca Žurnal24 main
Nasilno slačenje je v svetu nogometa vedno bolj popularno. Po tem, ko so javno ponižanje s strani navijačev pred tedni doživeli člani Crvene zvezde, je zdaj podobna usoda doletela novega trenerja bolgarskega Levskega Ivajla Peteva.

Ivajlo Petev je na klopi Levskega zamenjal Srba Slavišo Jokanovića, predstavitev novega vodje strokovnega štaba pa se v Sofiji ni izšla po načrtih, saj je na novinarsko konferenco vdrlo več navijačev, ki so trenerja zmerjali, mu grozili, na koncu pa še slekli.

Jokanović je bil trener Levskega manj kot tri mesece, odnesli pa so ga slabi rezultati, saj je Levski le šesti v bolgarski ligi in ima že devet točk zaostanka za vodilnim Ludogorcem. Petev, nekdanji trener ekipe iz Razgrada, naj bi Levski popeljal nazaj na vrh, toda njegovo imenovanje več kot očitno ni poželo odobravanja pri najzvestejših privržencih kluba.

Slečen do golega

Ti so vdrli v prostore kluba za novinarske konference. Za začetek so 38-letnega Peteva, enega najbolj obetavnih mladih trenerjev v državi, obtožili, da je navijač mestnega tekmeca CSKA Sofije, potem pa so ga med žaljenjem prisilili, da je slekel klubske majice z grbom Levskega.

"Tukaj nisi dobrodošel. Vstani, sleci majici in odidi. Levski ne bo igral s teboj kot trenerjem," so mu zabrusili na stadionu Georgija Asparuhova, trenerju pa na pomoč ni priskočil praktično nihče, tudi varnostnikov pa na predstavitvi ni bilo. Ko je Petev osramočen zapustil prostore, so se navijači spravili še nad legendo kluba, zdaj izvršnega direktorja Naska Sirakova.

Ostala le vprašanja

"To je najtežji dan v mojem življenju," je dejal z 206 goli najboljši strelec kluba, za katerega je igral med letoma 1981 in 1994, ko je naznanil svoj odstop. "Ampak sprašujem se, če obstaja mesto na svetu, kjer navijači izbirajo trenerja."

Petev naj bi zdaj že razmišljal o umiku z mesta trenerja še preden bi sploh začel z delom, lastnik kluba Todor Batkov pa je incident že označil za sramoto. "To je madež na našem klubu, to je nezaslišano ... Ampak stojimo za svojo odločitvijo. Ivajlo Petev je novi trener Levskega," je povedal novinarjem.

Novi trener, ki ga je Ludogorec odpustil po presenetljivem porazu v prvem kolu prvenstva, je že četrti strateg na klopi modrih v letu 2013. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.