Šport > Nogomet
28 ogledov

Preko YouTuba poslali grožnjo Bolgarom

sarajevo huligani EPA
Navijači nogometnega kluba Sarajevo so preko portala YouTube poslali grožnjo privržencem bolgarskega Levskija. Pred povratno tekmo v Bosni jim obljubljajo nič kaj prijazno dobrodošlico.

"Hellcome to Sarajevo" (besedna igra na besedi 'welcome' (dobrodošli) in 'hell' (pekel)) je naslov spornega videa na portalu YouTube, s katerim so navijači nogometnega kluba Sarajevo pred povratno tekmo o svojih namenih obvestili navijače bolgarskega Levskija.

Grožnje so posledica dogajanja na prvi tekmi 2. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov, na kateri so bolgarski privrženci vzklikali: "Jebala sta vas Arkan in Mladić, zdaj vas bomo mi" in "Nož, žica, Srebrenica". Poleg tega so za tekmo pripravili še žaljive transparente na temo Srebrenice. V odgovor so pristaši sarajevskega kluba odgovorili: "Provocirali ste nas s transparenti o Srebrenici, Bosni in poveličevanjem vojnih zločincev. Blago rečeno, pričakujte maščevanje. Dobrodošli v naše mesto." Oblasti upajo, da se bo obračunavanje nadaljevalo na internetu oziroma se ne bo preneslo na nogometno zelenico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.