Šport > Nogomet
1256 ogledov

Ne boste verjeli, kako so se navijači Atletica spravili nad zvezdnika Reala

Atletico : Real Instagram
Sramotne scene z derbija med Atleticom in Realom so poskrbele za zgražanje celotnega športnega sveta.

Madridski derbi med Atleticom in Realom je poskrbel za kar nekaj incidentov, najhujšega pa so zagotovo izzvali navijači Atletica, ki so žalili Realovega nogometaša Viniciusa Juniora na rasni osnovi.

Navijači so tako pred začetkom tekme pred samim stadionom na glas prepevali pesem, v kateri so mladega Brazilca označili za opico, prav tako pa so na stadion pretihotapili plišaste opice oblečene v Realov dres.

Do incidenta je prišlo nekaj dni zatem, ko je v priljubljeni TV oddaji El Chiringito španski nogometni agent Pedro Bravo sporočil Viniciusu, naj se neha obnašati kot opica.

Real Madrid se je že oglasil, da bo pravno preganjal vse, ki so se z rasističnimi opazkami spravili na njihove igralce, pomagalo pa ni niti dejstvo, da se je Atletico oglasil preko Twitterja ter prosil svoje navijače, naj spoštujejo svoje velike rivale.

Vinicius in Rodrygo sta bila nato priča rasnih žaljivk tudi med samo tekmo, navijačem pa sta vrnila tako, da sta zadetek Rodryga proslavila s plesom pred navijači Atletica.

Prav zaradi tega plesa ob zadetkih je španski agent tudi primerjal Viniciusa z opico, s tem pa dal še dodatno motivacijo obema nogometašema Reala, ki sta prav z omenjenim plesom proslavila zadetek ter se s tem smejala v obraz navijačem Atletica.

Real je sicer z zadetkoma Rodryga in Fedeja Valverdeja prišel do zmage z 2:1 ter je še naprej edini španski klub z maksimalnim učinkom po šestih kolih.

Real Madrid - Atletico Še brez poraza Šport Mestni derbi Realu, junaka Rodrygo in Valverde

 

"Ali prihajaš iz vojne?"

Toda Real se je moral za novo zmago precej namučiti, saj so čete Diega Simeoneja bile pripravljene narediti vse, da preprečijo novo zmago belega baleta. Z zelo agresivno igro na meji izključitve so tako "mesarili" nogometaše Reala, najhuje pa jo je odnesel ravno eden junakov tekme, strelec zadetka Valverde.

Atletico : Real | Avtor: Instagram Instagram

Slednji je ob polčasu moral celo zamenjati svoj ves okrvavljeni dres, sliko katerega je po tekmi preko socialnih omrežij delila njegova soproga, zraven pa zapisala: "Kaj je to? Ali prihajaš iz vojne?"

Sodnik tekme Jose Luis Muniera Montero je sicer nogometašem dodelil zgolj štiri rumene kartone, medtem ko je kar dva prejel Mario Hermoso, ki pa je bil dejansko prestrogo izključen v sodniškem podaljšku, potem ko je Dani Ceballos zaigral, da je prejel udarec v obraz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.