Šport > Nogomet
84 ogledov

Nemci razkrili, kdo bo vodil reprezentanco na SP 2026

Julian Nagelsmann Profimedia
Nagelsmann ostaja selektor Nemčije do SP 2026.

Nemška nogometna zveza je uradno sporočila, da je dosedanji selektor nemške nogometne reprezentance Julian Nagelsmann podaljšal pogodbo do svetovnega prvenstva leta 2026.

Nagelsmann je nemški selektor postal septembra lani, pol leta po odhodu iz Bayerna. Prvotno je podpisal pogodbo z nemško zvezo do konca letošnjega evropskega prvenstva, ki ga gosti prav Nemčija, zdaj pa jo je podaljšal še do SP 2026, ki ga bodo skupaj gostile ZDA, Kanada in Mehika.

Julian Nagelsmann | Avtor: Profimedia Profimedia

V zadnjih dneh se je veliko govorilo o tem, da naj bi se Nagelsmann vrnil na trenersko mesto pri Bayernu, a se to sedaj zagotovo ne bo zgodilo.

Šestintridesetletni Nagelsmann je sicer svojo trenersko pot začel v Hoffenheimu, pred Bayernom pa je deloval še v Leipzigu.

Nemčija bo na evropskem prvenstvu igrala v skupini A, kjer so še Škotska, Madžarska in Švica. EP se bo začel 14. junija s tekmo med Nemčijo in Škotsko na münchenski Allianz Areni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.