Šport > Nogomet
43 ogledov

Neymar prejel Ronaldovo sporočilo

El Clasico, Neymar, Cristiano Ronaldo EPA
Brazilski zvezdnik Neymar je po koncu zadnje tekme pretekle sezone španskega prvenstva prejel sporočilo Cristiana Ronalda.

Barcelona se je v samem finišu španske La Lige ubranila naleta Real Madirda in si z zmago v zadnjem krogu proti Granadi (3:0) priigrala 24. naslov državnega prvaka. Katalonci so za napeto končnico poskrbeli sami, potem ko so imeli tekom sezone kar 12 točk prednosti pred večnim tekmecem.

Varovanci Luisa Enriqueja so nekaj krogov pred koncem zašli v veliko krizo in prednost, ki se je marsikomu zdela nedosegljiva, je kaj hitro skopnela. Kar naenkrat so se v igri za špansko lovoriko spet znašle tri ekipe, Barçina nepazljivost oziroma, če želite, slaba forma pa sta pripeljali do tega, da se je Atlético Madrid po številu osvojenih točk celo izenačil z branilci naslova. 
Ekipi slovenskega reprezentanta Jana Oblaka je spodrsnilo v predzadnjem krogu prvenstva, ko je morala priznati premoč Levanteju (2:1). Real je ostal v igri vse do zadnjega sodniškega piska, kljub zmagi nad Deportivom (2:0) pa je na koncu zaostal za točko.

Eden tistih, ki so športno prenesli vnovičen poraz proti večnemu tekmecu, je bil tudi Cristiano Ronaldo. Portugalski napadalec je po poročanju časnika Sport z aplikacijo WhatsApp poslal sporočilo Neymarju in mu čestital za pravkar osvojeno državno krono. Brazilski napadalec je po navedbah novinarjev katalonskega časopisa sporočilo označil za ''zelo vljudno in ljubeznivo'' ter se Ronaldu zahvalil za čestitke.

Ronaldo je ostal pri eni sami lovoriki španskega prvenstva (2011/2012), ki jo je osvojil pod vodstvom takratnega trenerja Joséja Mourinha. Portugalec je ligaški del sezone končal s 35 doseženimi goli, kar ni zadostovalo za trofejo najboljšega strelca lige (Pichichi), ki je tokrat pripadla Luisu Suárezu. Urugvajec je namreč zabil 40 zadetkov. 
Superzvezdnik Reala pa bo imel novo priložnost za lovoriko že v soboto, ko bo v Milanu na sporedu finale Lige prvakov med kraljevim klubom in Atlético Madridom. Ronaldo bo lovil svojo tretjo zmago v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi, potem ko je enkrat slavil z Manchester Unitedom (2008), enkrat pa z Real Madridom (2014).

Ronaldo pa ni bil edini, ki je po koncu prvenstva čestital Barceloni. Športni duh je pokazal tudi Zinedine Zidane, ki se je kljub neizkušenosti dobro znašel v družbi prekaljenih trenerskih mačkov in z uvrstitvijo v finale Lige prvakov ter uspešnim preporodom v La Ligi napovedal, da ga v Madridu, kjer je blestel že kot igralec, čaka svetla prihodnost.

''Vsi smo razočarani. Odigranih je bilo 38 tekem, zdaj ne moremo ničesar več spremeniti. Barcelona si je zaslužila zmago v La Ligi,'' je dejal francoski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.