Šport > Nogomet
27 ogledov

Neymar zabil prvi gol: sedmica Barçe v Bangkoku

Neymar Messi Tajska Rajamangala stadion priprave turneja trening
1/6
EPA
Brazilski zvezdnik Neymar je kljub težavam s slabokrvnostjo prvič začel tekmo Barcelone in v Bangkoku proti mladi reprezentanci Tajske zabil svoj prvenec (7:1).

Barcelona je na državnem stadionu v Bangkoku že po manj kot 20 minutah povedla s 3:0. Tekmo proti reprezentanci Tajske do 23 let sta začela oba največja zvezdnika, novi član Neymar in argentinski čudežni deček Lionel Messi.

Brazilcu, ki naj bi ga po operaciji mandljev v domovini mučila slabokrvnost, je na svoji tretji tekmi za katalonski klub, prvič je začel od prve minute, uspelo zabiti tudi svoj prvenec, potem ko ga je samega pred golom lepo našel Cesc Fàbregas, Neymar pa je žogi le rahlo spremenil smer in jo tik pred vratarjem (morda celo s prepovedanega položaja) poslal v mrežo.

Neymarju takoj odgovoril Messi

Messija kljub vsemu ni mogel zasenčiti za več kot nekaj minut, saj je Argentinec že v praktično naslednji akciji pobegnil obrambnim igralcem, eden od njih pa ga je nerodno podrl za najstrožjo kazen, ki jo je desetica Barcelone zanesljivo izvedla.

Na 3:0 je v 19. minuti povišal še tretji Barçin napadalec Pedro Rodríguez, ki mu je strel v kazenskem prostoru pripravil Messi, španski reprezentant pa je z močnim strelom pod prečko zabil nov zadetek za aktualne španske prvake.

Piqué še išče zanesljivega pribočnika

Po hitri akciji s prostega strela so Katalonci šest minut pozneje zabili še enkrat, obramba Tajske je pozabila na Messija, ki je sam pred vratarjem mirno zaključil za svoj drugi gol sredinega večera. Argentinec je bil organizator tudi pri drugem golu Pedra, potem ko je njegovo podajo po tleh do druge vratnice spustil Sergi Roberto, "Kanarček" pa je zadel v prazno mrežo.

Na navdušenje domačih navijačev je sodnik pred koncem polčasa še enkrat pokazal na belo točko, tokrat v korist tajskih nogometašev. Enega izmed njih je na robu kazenskega prostora podrl mladi kamerunski branilec Frank Bagnack, zanesljivo pa je Víctorja Valdésa v napačno smer poslal Teerasil Dangda.

Martino: "Ekipa je lačna, to je dobro"

Kljub temu, da Neymar in Messi v drugem polčasu nista več stopila na igrišče, je "rezervna" postava Barcelone (v igro so med drugim prišli Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, ...) nemudoma zabila dva zadetka v manj kot petih minutah, pod katera sta se podpisala Pedro (hat-trick) in Alexis Sánchez.

"Izboljšali smo presing in dobro delali v obrambi. Ekipa mi je všeč, lačna je, to je dobro," je po drugi zaporedni visoki zmagi, na pokalu Joana Gamperja so Katalonci pod njegovo taktirko z 8:0 "izbrisali" Santos, povedal novi trener Gerardo Martino.

"Zadovoljen sem z rezultatom. Osredotočam se na tisto, kar smo storili mi, ne na kakovost nasprotnika. Ekipa ima še vedno spoštovanje do nasprotnikov, to ni nekaj novega, temveč zgodovinskega, kar moramo še naprej spoštovati. Neymar in Messi? Jasno je, da sta to igralca, ki lahko živita en z drugim. En igra na krilu, drugi v sredini, to je perfektno, ni nikakršnih težav z razumevanjem."

Prijateljska tekma, Bangkok, državni stadion Rajamangala:

Tajska : Barcelona 1:7 (1:5)
Dangda (42/11-m); Neymar (12), Messi (14/11-m, 25), Pedro (19, 35, 47), Sánchez (49)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.