Šport > Nogomet
24 ogledov

Neymarjev oče razjezil Barço

neymar Reuters
Katalonski nogometni velikan, ki naj bi z Neymarjem že sklenil predpogodbo, v zadnjih tednih začudeno spremlja ''dražbo'' očeta brazilskega nogometaša, ki usluge svojega sina ponuja številnim evropskim klubom. Še več, Neymar starejši je Chelseaju celo zatrdil, da med Barço in nogometašem Santosa ni nobenega dogovora.

Oktobra lani je v medijih odjeknila novica o domnevnem dogovoru med Barcelono in Neymarjem, ki naj bi celo podpisala predpogodbo. Katalonci naj bi za prestop mladega brazilskega nogometaša vnaprej odšteli deset milijonov evrov.

neymar | Avtor: EPA EPA
Drugačnega mnenja pa je očitno Neymarjev oče, ki se v zadnjih tednih pospešeno dogovarja z nekaterimi drugimi evropskimi klubi. Med drugim se je sestal s predstavniki Chelseaja in jim zagotovil, da Barça in Neymar nista sklenila nobenega dogovora. Po njegovih besedah bi lahko Neymarja že leta 2014 videli v Londonu - Brazilec namreč prej ne namerava zapustiti Santosa.

Neymar starejši se je pogovarjal še z Manchester Unitedom, Manchester Cityjem in Real Madridom, vsi pogovori pa naj bi potekali podobo kot tisti v Londonu. Kljub temu klubi ostajajo skeptični, saj so prepričani, da dogovor med Barço in Neymarjem obstaja.

Po pisanju spletnega portala Marca.com naj bi se Neymar španskim viceprvakom pridružil poleti 2014. Dogovor naj bi že podpisala tako kluba kot nogometaš. V primeru, da bi želela bodisi Neymar bodisi njegov klub pogodbo preklicati, bi morala Barçi domnevno plačati 40 milijonov evrov. Vsoto bi lahko poravnal kateri izmed omenjenih klubov, vendar je takšen scenarij malo verjeten, saj bi se stroški za prestop mladega Brazilca s tem podvojili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.