Šport > Nogomet
1165 ogledov

Nogometaš Barçe brez ozira na svojo varnost stekel na pomoč

EPA
Nogometaš Barcelone Lucas Digne je bil eden od številnih anonimnih junakov, ki so kljub nevarnosti priskočili na pomoč žrtvam terorističnega napada v Barceloni.

Francoski reprezentant Lucas Digne je nesebično priskočil na pomoč žrtvam terorističnega napada v katalonski prestolnici, poročajo španski in francoski mediji. Napad, ki je terjal 13 smtrtnih žrtev, več kot 100 ljudi je bilo ranjenih, se je zgodil v neposredni bližini nogometaševega doma.

Digne je odhitel na prizorišče napada v bližini Plaça Catalunye, kamor je prinesel vodo, brisače in druge pripomočke za prvo pomoč. "Digne je pomagal poškodovanim, povijal rane in sodeloval pri prvi pomoči, dokler niso prispeli reševalci in preden je policija iz preventivnih razlogov evakuirala prizorišče," piše časnik El Pais.

lucas digne | Avtor: EPA EPA

Po navedbah Mundo Deportiva pa 24-letnik za svoja herojstva noče nobenega priznanja. Še več, o napadu sploh ne želi govoriti.

"Ne zdi se mu, da je junak, če je povezal nekaj nog in rok," je zapisal španski medij. Nogometaš prav tako ni bil na voljo za komentar, bržkone tudi zato, ker ga je dogodek močno pretresel.

Digne se je Barceloni pridružil leta 2016, s Katalonci je takrat sklenil petletno pogodbo.

fernando alvarez Sramota za FINO! Šport Neverjetna gesta v spomin žrtvam terorističnega napada

V luči terorističnega napada so se žrtvam z minuto molka poklonili na športnih dogodkih po vsem svetu, med redkimi izjemami pa je bilo veteransko svetovno prvenstvo v plavanju na Madžarskem, kjer je Mednarodna plavalna zveza (FINA) zavrnila prošnjo španskega plavalca. Ta je stvar vzel v svoje roke in se protestno poklonil svojim rojakom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice