Šport > Nogomet
30 ogledov

Nogometašice v bikinkah

nogomet, bikini
1/2
Žurnal24 main
Nogometašice ruskega ženskega nogometnega kluba Rossiynake so se odločile za sila nenavadno potezo. Naslednjo tekmo bodo odigrale v bikinkah, ker sklepajo, da bodo tako na najlažji način navijače privabile na tribune.

Popularnost ženskega nogometa se še vedno zelo težko primerja z moškim. Nekateri ženski klubi si na vse načine trudijo to spremeniti. Nogometašice ruskega kluba Rossiynaka iz Krasnoarmeyska že več let osvajajo lovoriko za lovoriko, tribune pa so še vedno prazne. Da bi to spremenile in na tribune le privabile kakšnega dodatnega navijača, so se igralke odločile, da bodo naslednje srečanje odigrale v bikinkah. "Smo najboljša ženske ekipa v Rusiji in osvojile smo mnogo pokalov. Našo državo celo predstavljamo v Ligi prvakov, toda za nas je slišalo malo ljudi in zato ne čudi, da nimamo navijačev. Zaradi tega smo se odločile za to potezo," je odločitev pokomentirala trenerka ekipe Tatjana Egorova.

Ženski klub Rossiyanka so ustanovili leta 1990. Do danes se je klub trikrat okitil z naslovom državnih prvakinj (2005, 2006, 2010), zadnji dve sezoni pa igra tudi v ženski različici Lige prvakov. "Nadejamo se, da bomo povečale prodajo vstopnic. Mislimo, da je to dobra ideja. Naše igralke so lepe, velike športnice in odločne, da bodo najboljše," je še povedala Tatjana Egorova.

Komentarjev 1