Šport > Nogomet
858 ogledov

Italija v šoku: "Ne moremo verjeti, kaj se nam je zgodilo"

Giacomo Raspadori Profimedia
Aktualni evropski prvaki so po senzaciji v Palermu še drugič zapored ostali brez nastopa na svetovnem prvenstvu.

Nogometaši Severne Makedonije so v polfinalu "playoffa" za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju 2022 šokirali naše zahodne sosede (1:0) in si priigrali zmenek s Portugalsko. Italijani, aktualni evropski in štirikratni svetovni prvak, so v Palermu dominirali celo tekmo, vendar terenske premoči niso uspeli pretvoriti v rezultatski uspeh.

Domenico Berardi Dodatne kvalifikacije Šport Šok za evropske prvake, ostajajo brez SP

Varovanci Roberta Mancinija, ki je bil po tekmi skorajda brez besed, so ob 62-odstotni posesti žoge zabeležili več kot 30 strelov in 16 udarcev iz kota, a je bilo vse zaman. Makedonci so se uspešno ubranili vseh napadov, nakar je v drugi minuti sodnikovega dodatka s petim strelom gostov na tekmi in šele drugim v okvir vrat Gianluigija Donnarumme za prvovrstno senzacijo poskrbel Aleksandar Trajkovski.

"Težko karkoli rečem v tem trenutku. Ne vem, kaj bi povedal," je v prvem odzivu novinarjem dejal Mancini. "Lansko evropsko prvenstvo je bil eden najsrečnejših trenutkov v mojem življenju, zdaj sem doživel največje razočaranje. Težko nam je. Žal mi je za moje fante. Jaz sem trener in to je moja odgovornost. Fantje niso krivi. Čaka jih lepa prihodnost, so močna ekipa in prihodnost naše reprezentance. Nismo si zaslužili tega poraza," je dodal.

Roberto Mancini | Avtor: Epa Epa

"To je nogomet. Ne morem verjeti, kaj se nam je zgodilo. Uničeni smo. Težko v tem trenutku karkoli analiziram. Zasluženo smo osvojili naslov evropskih prvakov. Bili smo nepremagani, Sreča, ki nas je spremljala, se je spremenila v smolo. Sploh se ne bi smeli znajti v tem položaju. Moja prihodnost? Ne vem. Razočaranje je preveliko. Kaj sploh reči o tekmi s skoraj 40 streli na gol? Ni kaj reči. Zgodile so se stvari, ki se ne bi smele. Ne vem, kako je prišlo do tega," je sklenil italijanski strateg.

Italijani so po porazu še drugič zapored ostali brez svetovnega prvenstva, kar se jim je pripetilo prvič v zgodovini.

"Težko je pojasniti," je dejal keptan Giorgio Chiellini. "Razočaranje je veliko. Odigrali smo dobro tekmo, a nismo uspeli zadeti. Od septembra smo delali napake in danes smo bili kaznovani. Uničeni smo in zlomljeni. V nas bo ostala velika praznina. Nimam besed. Imamo veliko dobrih mladih igralcev. Poskušali bomo spet osvojiti EP in se nato uvrstiti na SP 2026. Upam, da nas bo ta praznina spodbudila k novemu začetku. Mancini se je dokazal kot sijajen trener in lahko nam pomaga na tej poti," je dodal.

Strateg Severne Makedonije Blagoja Milevski je izpostavil ironijo zmage v izdihljajih srečanja s tako rekoč minimalnim številom priigranih priložnosti. "Premagali smo Italijane na italijanski način. Dosegli smo zadetek z dvema streloma v okvir vrat. Zelo sem vesel in ponosen na fante," je dejal.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 20:07 25.marec 2022.

    No ja, pravica se slej kot prej pokaže. Nekateri se še spomnimo nepriznanega gola Milaniča proti italijanski nogometni reprezentanci v kvalifikacijski tekmi, ki se je zaradi tega končala z neodločenim izzidom.

Sorodne novice