Šport > Nogomet
444 ogledov

Nogometni velikan ostal brez službe

Frank Lampard Profimedia
Lampard je ostal brez službe pri Evertonu.

Angleški nogometni prvoligaš Everton je odpustil trenerja Franka Lamparda. Klub se je po porazu v zadnjem krogu proti West Hamu znašel na predzadnjem mestu premier lige.

Lastnik kluba Farhad Moshiri je tako po manj kot enem letu spet zamenjal trenerja. Pred Lampardom, ki bi prvo obletnico dela imel 31. januarja, je bil trener Evertona Rafael Benitez, ki pa je na tem mestu zdržal le 200 dni. Odkar je Moshiri prevzel lastništvo kluba pred sedmimi leti, se je na mestu trenerjev zamenjala že šesterica strategov.

Lampard je tako plačal ceno za niz slabih predstav v zadnjem obdobju; v zadnjih 12 tekmah je Everton izgubil devetkrat in je zdaj na 19. mestu premier lige s 15 točkami, kolikor jih ima tudi zadnji Southampton, dve točki več imata Wolverhampton in Bournemouth. Če bo Everton izpadel iz prvoligaške konkurence, se bo to zgodilo prvič po letu 1951.

Frank Lampard | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot možni nasledniki Lamparda se omenjajo Sean Dyche, Marcelo Bielsa in David Moyes, slednji je v preteklosti že vodil moštvo, pa tudi Nuno Espirito Santo in celo Wayne Rooney, nekdanji nogometaš te ekipe, ki zdaj kot trener vodi ameriško ekipo DC United.

Slabi rezultati so povzročili tudi jezo navijačev; članom nadzornega odbora kluba so tako v zadnjem mesecu odsvetovali obisk stadiona Goodison Park, navijači pa so v zadnjih tednih glasno protestirali tako proti lastniku kluba kot predsedniku Billu Kenwrightu, pa tudi Lampard je imel po vsakem porazu manj podpore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice