Šport > Nogomet
4990 ogledov

Noro, koliko denarja bo Fifa odštela novim svetovnim prvakom

Argentinska nogometna reprezentanca Profimedia
Argentincem za naslov skoraj 40 milijonov evrov.

Reprezentanca Argentine je po naslovu svetovnih prvakov v Katarju zaslužila 42 milijonov ameriških dolarjev oziroma 39,6 milijona evrov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je nagradni sklad v primerjavi s preteklo izdajo tekmovanja v Rusiji pred štirimi leti dvignila za okoli 38 milijonov evrov.

Skupni denarni sklad je v Katarju znašal slabih 415 milijonov evrov, Argentinci pa so za zmago prejeli 9,6 odstotka denarne pogače. Finalistom Francozom je pripadlo 28,3 milijona evrov.

V Rusiji je Fifa med reprezentance razdelila 377 milijonov evrov, v Braziliji pa leta 2014 še slabih 40 milijonov manj. Francozi so za naslov v Rusiji prejeli slabih 36 milijonov, Nemci pa za zmago v Braziliji 33 milijonov evrov.

Vsaka od reprezentanc je že pred začetkom prvenstva v Katarju za priprave prejela nekaj več kot 1,4 milijona evrov, za nastop v skupinskem delu pa še dodatnih 8,5 milijona.

Hina je ob tem zapisala, da je Hrvaška kot tretjeuvrščena reprezentanca na SP prejela 25,4 milijona evrov, prva afriška polfinalistka v zgodovini, Maroko, pa za četrto mesto 23,6 milijona evrov.

Fifa bo po pisanju Hine med klube zavoljo odškodnin in zavarovanj ter med nogometne zveze manj razvitih držav razdelila še dodatnih 622 milijonov evrov.

Komentarjev 2
  • robi2107 19:01 19.december 2022.

    To je fumis vaginalis v primerjavi s podkupninami, ki so jih Katarci zmetali funkcionarjem FIFE, da so dobili svetovno prvenstvo.

  • Carbon 18:11 19.december 2022.

    Teden dni norenja,potem pa back nazaj v realnost seveda v bedo glede na to kje živijo.Težko njim...

Sorodne novice