Šport > Nogomet
33 ogledov

Oblakov trener brez izgovorov

german burgos EPA
Atlético Madrid je po porazu proti Levanteju (1:2) izpadel iz troboja za naslov španskega prvaka. O končnem zmagovalcu bosta v zadnjem krogu prvenstva odločala Real Madrid in Barcelona.

Diego Simeone, ki prestaja kazen treh tekem, je s tribune spremljal poraz svoje ekipe, s katerim so ugasnili vsi upi za novo ligaško lovoriko.

Argentinski strateg, ki je ekipo popeljal vse do finala Lige prvakov, je s prikazanim v letošnji sezoni zadovoljen, priznal pa je, da naslova ne privošči ne Real Madridu ne Barceloni. ''Nobenega od njiju,'' je na vprašanje, koga bi po koncu zadnje tekme raje videl na vrhu lestvice, odvrnil 'El Cholo'.

Atlético je povedel že v drugi minuti, nato pa do konca ni več premagal domačega vratarja. Levante je do popolnega preobrata prišel v zadnji minuti rednega dela, ko je za zmago zadel Guiseppe Rossi. Simeone je po tekmi vztrajal, da je njegova ekipa igrala intenzivno, a ne dovolj konstantno.

''Začeli smo dobro, vendar nismo bili dosledni in Levante je odigral dobro tekmo. Dobro so nas zapirali in niso nam dovolili, da bi sestavili več podaj, z izjemo tistih, po katerih se je priložnost ponudila Griezmannu in Saviću. Levante se je boril do konca, čeprav je že izpadel. V tem je čar nogometa - tudi ekipa, ki se je uvrstila v finale Lige prvakov, lahko izgubi,'' je povedal Argentinec.

diego simeone | Avtor: EPA EPA
''Ni izgovorov. Smo na koncu fantastične sezone, v kateri smo bili do zadnje tekme z igri za naslov z Realom in Barcelono. To me zelo veseli, saj smo bili v preteklosti brez možnosti že deset tekem pred koncem. Malce boli, da se zadnji dan ne bomo potegovali za naslov, vendar sem vesel, ker vem, da se bomo borili do zadnje minute,'' je dodal Simeone.

Slovenski vratar Jan Oblak je na tekmi z Levantejem dobil dva zadetka in se po številu prejetih golov (18) izenačil s Pacom Lianom (18). Oblak, ki se mu obeta nagrada Zamora, na zadnji tekmi s Celto ne sme prejeti zadetka, če si želi deliti rekord z nekdanjim španskim čuvajem mreže. 

Simeone bi na zadnji tekmi lahko namenil priložnost Miguelu Moyi, kar bi pomenilo, da bi Oblak sezono končal s slabšim povprečjem prejetih golov na tekmo (0,48) kot Liano (0,47).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.