Šport > Nogomet
582 ogledov

Olimpija ima novega trenerja, na klop bo sedel Slovenec!

Zoran Zeljković Twitter/Prva liga Telemach
Zeljković ni več trener Kopra, sedel bo na klop Olimpije.

Zoran Zeljković ni več trener Kopra, so v vodstvu obalnega nogometnega prvoligaša danes zapisali na družbenih omrežjih. Triinštiridesetletnik bo sedel na klop ljubljanske Olimpije, ko se s prvakom dogovori še o zadnjih podrobnostih pogodbe.

"Pod njegovim vodstvom smo se skupaj veselili pokalne lovorike in bili do zadnjih minut v igri za državni naslov. Po dolgih letih je Koper igral v evropskih kvalifikacijah in vzgojil nogometaše, ki so ob rekordnih zneskih zapuščali Bonifiko. Zoki, hvala," so pri rumeno-modrih zapisali na družbenih omrežjih ter dodali, da se še srečajo na igrišču.

Čeprav se je po slovesu Joaa Henriquesa dosti govorilo o slovitih tujih trenerskih imenih, kot so Felix Magath, Miroslav Klose in Gonzalo Garcia, pa so se na koncu pri Olimpiji očitno le odločili, da vajeti kluba zaupajo slovenskemu trenerju.

43-letni Zeljković je pred svojih prihodom v Koper treniral še ljubljansko Ilirijo in novomeško Krko, s Koprom pa se je veselil svoje edine trenerske lovorike, ko je leta 2022 osvojil slovenski nogometni pokal. Primorski klub je tekom svojega delovanja utrdil v vrhu slovenskega nogometa.

Po poročanju Dela naj bi Olimpija za svojega novega trenerja klubu z Bonifike odštela odškodnino med 150.000 in 200.000 evri. Zeljkovića naj bi sicer na klopi Kopra vsaj začasno nadomestil Safet Hadžić, kar je za EkipoSN potrdil športni direktor kluba Ivica Guberac.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:44 19.oktober 2023.

    Dejansko zanimiv bo šele spopad Hadžića in Zeljkovića, 9. decembra ko v Koper pride Olimpija!?

  • radovednica 07:58 19.oktober 2023.

    Spet en strel v koleno. To za Olimpijo ni rešitev. Rešitev je mnogo boljših igralcev in renomiran trener, ne pa tale, ki je komaj povprečen za Slovenijo. Itak bodo vsi "enkrat delno žgani" igralci odšli ali odhajali postopoma, torej še večja beda.

  • Ender3 15:27 18.oktober 2023.

    Sem upal, da bo to Safet Hođžić. On jih je reševal, ko drugega niso našli..

Sorodne novice