Šport > Nogomet
351 ogledov

NZS dodatno udarila po Rogaški zaradi kaosa na tekmi z Olimpijo

NZS Saša Despot
Pri NZS so izrekli nove kazni po tekmi Rogaška - Olimpija.

Nogometni klub Rogaška bo moral zaradi nešportnega vedenja in neprimernega vedenja navijačev na tekmi proti Olimpiji v 11. krogu državnega prvenstva plačati še 2600 evrov kazni, je danes sporočil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič. Medtem pa bo Maribor zaradi istega razloga v 12. krogu DP plačal 2650 evrov.

Dvoboj 11. kroga državnega prvenstva Prve lige Telemach, ki ga je v gosteh dobila Olimpija z 2:0, je zaradi neprimernega dogajanja na in ob igrišču sprožil veliko prahu. Jeglič je danes zapisal, da bodo morali pri Rogaški zaradi večkratnega žaljivega skandiranja, metanja plastenk in kozarcev na VIP-tribuno proti predstavnikom gostujoče ekipe, vdora dveh navijačev na VIP-tribuno, kjer sta hotela fizično obračunati s predstavniki nasprotne ekipe, odšteti 2600 evrov.

NK Olimpija - Valmiera FC SNL Šport Ob koncu tekme zapele pesti na VIP tribuni, posredovala je policija

Zaradi konfrontacije med igralci in predstavniki ekipe Rogaška in Olimpija, fizičnega prerivanja in metanja plastenk pa bosta morala tako Rogaška kot Olimpija v blagajno NZS prispevati še vsak po 700 evrov.

Jeglič je tudi že določil kazni po 12. krogu DP. Mariborčani bodo zaradi neprimernega vedenja navijačev na Ljudskem vrtu na domači tekmi proti Muri prisiljeni plačati 2650 evrov kazni, medtem pa bo moralo vodstvo črno-belih prav tako zaradi navijačev plačati 600 evrov. Kot je še zapisal disciplinski sodnik, bodo 150 evrov odšteli tudi pri Radomljah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice