Šport > Nogomet
26 ogledov

Preluknjan sir razburil Švicarje

jumbo plakat Švica Slovenija
1/2
Saša Despot
Švicarski nogometaši, ki bodo v petek gostovali v Stožicah, so ogorčeni nad veleplakatom, s katerim Nogometna zveza Slovenije ob začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo vabi v Stožice.

Verjetno ste ob cesti že videli veleplakate s preluknjanim švicarskim sirom in dvema žogama v njem, s katerim vas NZS vabi na prvo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Švici. Po našem mnenju izjemna ideja naše krovne nogometne zveze, ki si seveda želi, da bi imeli nogometaši na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji kar čim številčnejšo podporo s tribun stadiona v Stožicah. Povsem drugače pa na reklamno kampanjo NZS gledajo Švicarji. Tamkajšnji dnevnik Blick Sport se je tako na veliko razpisal o sporni promociji, njihovo mnenje pa so delili tudi švicarski reprezentanti, ki menijo, da je plakat žaljiv.

"Ukvarjamo se zgolj s sabo. Ne zanima nas, kaj se dogaja v Sloveniji," eden od glavnih švicarskih zvezdnikov Tranquillo Barnetta v pogovoru za TV Slovenija plakatu sicer ni želel posvečati pozornosti, a menda bodo Švicarji tudi zaradi sira in dveh žog v petek v Stožicah še nekoliko bolj motivirani.

Komentarjev 3
  • PD00X 12:25 06.september 2012.

    Zelo neukusna in neprimerna reklama...

  • reddevil 00:59 06.september 2012.

    Plakat ni le žaljiv, ampak je prav butast. Me zanima čigavo je to mnenje, ki se mu zdi ta ideja izjemna. Upam da Švicarjev to ne bo tako razkurilo, da bi nas napokali kot so Hrvate, če pa že pa ...prikaži več se naj na NZS kar malo zamislijo. Očitno je norčevanje iz drugih bolj rzširjen šport kot pa nogomet!

  • seenamojca 16:57 05.september 2012.

    Mogoče bi bolj razumeli njihovo užaljenost, če bi vedeli, da je sir (Kaese) po nemško tudi neke vrste žaljivka. Pomeni neumnost, nesmisel, laž ...