Šport > Nogomet
237 ogledov

Rakitić potopil nekdanje soigralce

Ivan Rakitić Profimedia
Hrvaški zvezdnik zadetka ni želel proslaviti.

Španski nogometni velikan Barcelona je v polfinalu španskega nogometnega pokala Copa del Rey naletel na precejšno oviro. Katalonci so v gosteh izgubili na prvi tekmi polfinala proti Sevilli, ki je bila boljša z 2:0.

Šestindvajsetkratni zmagovalec španskega nogometnega prvenstva Barcelona, ki ima v svojih vitrinah rekordnih 30 pokalnih lovorik, je bila stadionu Ramon Sanchez Pizjuan povsem nebogljena proti Sevilli. Za domače sta zadela Jules Kounde v 25. in v 85. minuti Ivan Rakitić, nekdanji igralec Barcelone.

Čeprav je Sevilli priigral neulovljivo prednost na tekmi, Rakitić svojega zadetka, ki ga je sodnik najprej razveljavil zaradi domnevnega prepovedanega položaja, ni slavil. Že pred tekmo je nekdanji hrvaški reprezentant sicer izjavil, da ob morebitnem zadetku ne bo proslavljal gola, vzrok je spoštovanje do kluba v katerem je prebil zadnjih šest let. Barcelona se je, tako kot pri Luisu Suarezu, pred sezono dokaj hitro odrekla njegovih uslug.

Sevilla je doslej petkrat osvojila Copo del Rey, nazadnje leta 2010. Povratna tekma bo 3. marca na kultnem stadionu Camp Nou.

V četrtek se bosta v prvi tekmi polfinala kraljevega pokala udarili še zasedbi Athletic Bilbaa in Levanteja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice