Šport > Nogomet
1616 ogledov

Ratko Mladić in Srebrenica izzvala hudo kri

FK Novi Pazar Partizan Facebook
Na tekmi srbske nogometne lige se je zgodil incident.

V okviru 4. kola srbske Linglong Superlige se je beograjski Partizan v nedeljo odpravil na vedno vroče gostovanje v Novi Pazar. Tam je v predhodnih sedmih poskusih zmagal le enkrat. Tokrat je sicer odnesel poln plen (1:4), a v nenavadnih okoliščinah.

Novi Pazar je središče pokrajine Sandžak, ki leži na jugu Srbije, med Črno goro in Kosovom. Velik del tamkajšnjega prebivalstva je muslimanske veroizpovedi, na tekmah takšnih in drugačnih nacionalno-versko obarvanih provokacij ne manjka. Posebej ob gostovanju Partizana ali Crvene zvezde.

Leo Messi Barcelona novinarska konferenca Video Šport Messi zajokal, nato spregovoril ...

Beograjski črno-beli so v nedeljo zvečer sredi drugega polčasa povedli z 0:3. V smeri domače klopi je poletelo nekaj predmetov, kot odgovor na to pa je navijaška skupina Grobari domače občinstvo začela dražiti s skandiranjem v čast obsojenega vojnega zločinca Ratka Mladića.

V nadaljevanju se je slišal tudi napev "Nož, žica, Srebrenica," kot posmeh muslimanskim žrtvam v znanem genocidnem divjanju sredi devetdesetih.

To je razumljivo razbesnelo domače občinstvo in igralce, ki niso želeli nadaljevati srečanja, dokler Grobari ne bi zapustili tribun. Prekinitev je trajala več kot 30 minut. Tekma je bila nato vendarle odigrana do konca.

"Ne spomnim se boljšega vzdušja na začetku tekme, vsi smo bili navdušeni. Nato pa se je vse spremenilo ... Vprašal sem se, ali je bistvo vsega nogometna tekma, ali pošiljanje določenih sporočil. Kaže, da ne navijamo za klube, ampak raje vzklikamo politične parole. Ne morem verjeti, da se to dogaja v 21. stoletju. To je škandalozno. Če imaš rad svoj klub, navijaj. Če želiš delati neke druge stvari, jih počni tam, kjer je mesto za to," je po obračunu dejal trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Po štirih kolih ima Partizan maksimalen izkupiček in je na vrhu lestvice, z dvema točkama prednosti pred Crveno zvezdo.

Komentarjev 3
  • Rita_Rossignol 09:48 10.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • jozicamurn 19:47 09.avgust 2021.

    Edino pravilno, genocida v Srebrenici ni bilo, tam so bili pobiti džihadisti in mudžahidi torej vojaki svete vojne muslimanske veroizpovedi. Če nek musliman (mlad ali star) hodi ali beži z nekom, ki ima ob sebi orožje, je dejansko enako kriv ...prikaži več in sodelavec tistemu, ki nosi orožje. Vzame se za isto. Čestitam Srbom za lepo čistilno akcijo čiščenja teroristov oziroma džihadistov v Bosni. Upam, da bodo kmalu tudi srpske žrtve katere so obglavili muslimani v okolici Srebrenice, dobile pravico!

Sorodne novice