Šport > Nogomet
19 ogledov

Real Madrid - sanje neke generacije

santiago bernabeu real madrid Reuters
Pred današnjo povratno tekmo polfinala Lige prvakov vlada v taboru madridskega Reala popolna mobilizacija. Los Blancos pripravljajo prav posebno vzdušje na stadionu Santiago Bernabéu. Podporo bodo potrebovali, če želijo izpolniti sanje milijonov "madridistov" po vsem svetu in se potegovati za mitsko Décimo.

Da bi Real Madrid uspel izničiti veliko prednost Borussie Dortmund iz prve tekme na Westfallenstadionu (4:1), so združene vse moči. Los Blancos so pred domačim dvobojem z Die Schwarzgelben poslali elektronsko sporočilo vsem svojim članom, naj na stadion pridejo oblečeni v belo, odeti v klubske šale in majice.

"Navijači morajo biti glasnejši in agresivnejši kot kadarkoli prej. Bernabéu je v preteklosti že bil priča velikim povratkom in tokrat mora biti duša preobrata. Morate voditi igralce," je navijačem sporočil José Luis Sánchez, direktor sektorja kluba, ki skrbi za stike s članstvom.

Navijače nagovorili tudi v videu

Nekateri igralci Madrida so pred dvobojem posneli tudi video, v katerem pozivajo navijače, naj jih podprejo. Najprej je bil na vrsti Gonzalo Higuaín. "Potrebujemo vas kot vedno, ampak kot nikoli do sedaj," je navijače nagovoril Argentinec. Nato se mu pridružijo tudi Sergio Ramos, Xabi Alonso in Iker Casillas.

"Vaše srce bo naše. Z vami nič ni nemogoče. Nikoli nas niste razočarali, nikoli nas ne boste. Uspeli bomo z vašo pomočjo," so besede Madridčanov. Video se seveda konča s Cristianom Ronaldom in njegovo izjavo: "Vi ste naša moč!" Video si lahko ogledate spodaj.

Madridčani so se navijačem precej zamerili z medlo predstavo v Vestfaliji. Že na dortmundskem letališču in nato tudi v Madridu so navijači metali jajca in paradižnike v avtobus ekipe, pri tem pa so vzklikali tudi gesla, kot je: "Manj denarja, več 'jajc'!"

"Bernabéu zna biti magičen"

Danes bo za preobrat treba zaigrati precej bolj odločno, trdno v dvobojih in zelo agresivno. V tem primeru je možen tudi presenetljiv razplet, sploh če bo Real kmalu zadel in bo občinstvo "ponorelo". To je potrdil tudi nekdanji trener Los Blancos Bernd Schuster.

"Bernabéu zna biti magičen. Stadion je že videl veliko zgodovinskih nogometnih večerov in goli lahko na tem objektu kar letijo v mrežo tudi, ko to ne pričakuješ," je dejal nemški strateg, ki je z Madridom osvojil tudi špansko prvenstveno krono.

 

Naj se spektakel začne!

Za Real Madrid in njegove navijače je Liga prvakov seveda posebno tekmovanje, nič ne pomeni več. Navijači Belega baleta lahko le upajo, da bodo njihovi ljubljenci znali nekako kanalizirati vso energijo, ki jim jo bodo pošiljali privrženci iz celega sveta. "Hala Madrid!" bi dejali mnogi. Bo močnejša želja ali neobremenjena igrivost? Odgovor dobite malce pred enajsto uro zvečer. Naj se spektakel začne ...

Največji povratki Reala v evropskih tekmovanjih na stadionu Santiago Bernabéu:

  • 1975 - Real Madrid : Derby County 5:1 (skupni izid 6:5; 2. krog Pokala prvakov)
  • 1980 - Real Madrid : Celtic 3:0 (skupni izid 3:2, četrtfinale Pokala prvakov)
  • 1984 - Real Madrid : Anderlecht 6:1 (skupni izid 6:4, 3. krog Pokala Uefa)
  • 1985 - Real Madrid : Inter 3:0 (skupni izid 3:2, polfinale Pokala Uefa)
  • 1986 - Real Madrid : Borussia M'Gladbach 4:0 (skupni izid 5:5, 3. krog Pokala Uefa)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.