Šport > Nogomet
54 ogledov

Rekel "homo" in moral z igrišča

Rdeči karton EPA
Igralec norveške ekipe Baerum Simen Juklerod je moral zaradi žaljivke zapustiti igrišče, sedaj ga je kaznovala še norveška nogometna zveza.

Norveška zveza je s prepovedjo igranja na dveh tekmah kaznovala nogometaša drugoligaške ekipe Baerum, ker je tekmeca žalil in pri tem uporabil slabšalni izraz za homoseksualca

Simen Juklerod je sicer posledice dejanja občutil že med tekmo, saj je nešportno obnašanje opazil tudi sodnik in mu pokazal rdeč karton.

Kot poročajo norveški mediji, se je Juklerod med čakanjem na izvajanje prostega strela zapletel v besedni obračun z enim od igralcev drugega moštva, ki mu je očital, da je odigral prekršek za prosti strel. Besedno obračunavanje se je končalo z glasno žaljivko "homo". To je slišal tudi sodnik in Juklerodu takoj pokazal rdeči karton.

Drugi del kazni je prišel po nekaj dneh, ko je disciplinska komisija nogometne zveze obravnavala dogodek in Juklerodu dodatno naložila še dve tekmi prepovedi igranja zaradi neprimernega obnašanja.

"Žal mi je za to, kar sem rekel. Nikogar nisem nameraval prizadeti. Bilo je nekaj vročih besed, jaz pa sem šel malo predaleč," se je v pogovoru za časnik Verdens Gang že pokesal nogometaš.

Sodnik je po njegovem mnenju ravnal pravilno, rdeči karton pa podpirajo tudi pravila norveške zveze, ki določajo, da mora igralca, ki se do tekmecev obnaša žaljivo in uporablja neprimerne izraze, sodnik poslati z igrišča.

Nepremišljeno dejanje pa se lahko nogometašu še dodatno maščuje. Tudi v njegovem klubu namreč niso bili najbolj zadovoljni, ko se je razvedelo, zakaj je dobil rdeči karton. "Ne sprejemamo, da bi naši igralci tekmecem govorili karkoli neprimernega. Med tekmo je izrečenih veliko neumnosti, toda tega primera ne moremo tolerirati," je sporočil klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.