Šport > Nogomet
38 ogledov

Roma in Lazio nič več na Olimpicu

Abidal Muamba Roma Olimpico Rim sporočilo podpora semafor Reševalni pas/Twitter
Oba rimska nogometna velikana, Roma in Lazio, sta najavila gradnjo novega objekta. Tokrat bosta imela vsak svoj stadion, sloviti Olimpico bo kot kaže postal zgodovina, vsaj kar se tiče Serie A ...

Rimski Olimpico, na katerem svoje domače tekme igrata tako Roma kot Lazio, bo v bližnji prihodnosti očitno izgubil del svojega čara, saj sta oba italijanska nogometna velikana objavila, da bosta gradila lasten objekt. Predsednik Rome, James Pallotta, je razkril, da bo klub v gradnjo novega objekta vložil okrog 200 milijonov evrov. Na njem naj bi bilo prostora za 60.000 navijačev, načrtujejo pa se tudi gradnje trgovin, restavracij in barov. Istočasno je Lazio napovedal gradnjo objekta, ki naj bi sprejel 55.000 gledalcev.

V Italiji je dotrajanost stadionov že dolgo pereča tema, saj je povprečna starost objektov v Serie A, ki so sicer vmes doživeli številne obnove, kar 67 let.

Na Olimpicu je pretekli četrtek gostoval tudi Maribor, ki je z Laziem izgubil z 1:0. Leta 2009 je bil v Rimu odigran tudi finale Lige prvakov med Barcelono in Manchester Unitedom (2:0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.