Šport > Nogomet
209 ogledov

Rožman po drami do velikega finala, Verbič poražen na derbiju

HNK Rijeka Reševalni pas/Twitter
V nedeljo sta bili v Ukrajini in na Hrvaškem odigrani odmevni nogometni tekmi.

Na stadionu Rujevica na Reki sta se za mesto v finalu hrvaškega pokala udarila Rijeka pod vodstvom slovenskega stratega Simona Rožmana in Osijek. Na koncu se je veselilo moštvo s kvarnerske obale (3:2).

Slavonci so bolje začeli in po dveh zadetkih Petra Bočkaja v 48. minuti vodili že z 0:2. Nato pa so ostali brez izključenega Laszla Kleinheislerja, kar so domačini s pridom izkoristili.

V 66. minuti je znižal rezervist Robert Murić, sedem minut kasneje je po sporno dosojeni enajstmetrovki izenačil Antonio Čolak, preobrat pa je v 86. minuti po hitrem protinapadu z natančnim zaključkom dokončal še en rezervist - Sterling Yatéké.

Kljub prepovedi obiska stadiona se je okrog 200 pripadnikov reške navijaške skupine Armada povzpelo na bližnjo ograjo objekta in svoje ljubljence bodrilo s prepevanjem, zastavami in baklami.

Armada Rijeka | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V finalu se bo Rijeka pomerila z zagrebško Lokomotivo. Ta je v soboto v Koprivnici po preobratu ungala Slaven Belupo (1:3). Finale se bo, predvidoma že z gledalci, igral 1. avgusta na stadionu Šubićevac v Šibeniku.

NK Zadar Tragičen konec Šport Propad hrvaškega velikana, ki je ustvaril Modrića, Subašića, Vrsaljka...

Šahtar Doneck Dinamo Kijev | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V najmočnejši ukrajinski nogometni ligi je bil v nedeljo na sporedu derbi najboljših ekip, Šahtarja iz Donecka in kijevskega Dinama. Čeprav je bil Šahtar domačin, so ga brez gledalcev odigrali v Kijevu, kar pa ekipe iz Donecka ni zmotilo, saj je slavila (3:1). Slovenski reprezentant Benjamin Verbič je za Dinamo igral od začetka do konca srečanja.

Kijevčani so prek Vitalija Bujaljskija v 38. minuti sicer povedli, a že minuto pozneje je Marlos izenačil. V drugem delu je v 67. minuti Marlos dosegel svoj drugi gol na tekmi, končni izid pa je v 74. minuti postavil Marcos Antonio.

Šahtar je z zmago storil še en korak k naslovu državnega prvaka, pred drugouvrščenim Dinamom ima osem kol pred koncem že 16 točk prednosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice