Šport > Nogomet
5824 ogledov

Milan Zver brije norce iz ljubljanske Olimpije in njenih navijačev

volitve v evropski parlament 2019, Milan Zver Saša Despot
Slovenski poslanec v evropskem parlamentu ne skriva svoje navijaške pripadnosti.

Milan Zver je uveljavljeno ime na slovenski politični sceni. Lani je bil kot nosilec skupne liste SDS in SLS že tretjič izvoljen v evropski parlament, prvič mu je uspelo leta 2009.

Tri leta kasneje je s podporo strank SDS in NSi kandidiral na slovenskih predsedniških volitvah, a se ni uvrstil v drugi krog.

Zver, sicer nekdanji minister za šolstvo in šport, je v preteklosti že znal pokazati svoje navijaške barve. Čeprav je rojen v Ljubljani, je odraščal na Štajerskem, kjer je najbolj priljubljena seveda vijoličasta barva NK Maribor.

Za slednjega pesti stiska tudi Zver in pred nekaj dnevi se je iz (ne)znanih razlogov na družbenem omrežju lotil največje tekmice "vijolic" - ljubljanske Olimpije.

"Na javnih krajih bo od 1. junija naprej dovoljeno zbiranje do 200 oseb. V tem primeru lahko NK Olimpija mirno odigra vse preostale tekme v Stožicah," je ob sprejetju odloka slovenske vlade zapisal 58-letni politik in pri tem seveda ciljal na slabo obiskanost ljubljanskega stadiona med tekmami zeleno-belih.

Zver je že pred nekaj leti zbodel navijače Olimpije, potem ko je njegov Maribor osvojil Pokal Slovenije. "Bravo NK Maribor. Včasih se zdi, da delite usodo moje politične družine. Vsi so proti vam/nam. A se ne damo! Gremo naprej proti Lj-purgerjem!" je leta 2016 zapisal evropski poslanec.

Prva liga Telekom Slovenije se bo po premoru zaradi covida-19 nadaljevala prihodnji konec tedna. Na vrhu lestvice je Olimpija, ta ima pred četrtouvrščenim Mariborom sedem točk naskoka. Pred vijoličastimi sta še Celje in Aluminij.

 

Komentarjev 10
  • izRODEk 21:43 31.maj 2020.

    nacifašisti (janšisti) se prav trudijo sejati razdor med prebivalci. Te stvari niso naključne: kaj res kdo misli, da je Zveru mar, kaj se dogaja z Olimpijo? Ne. Gre le za to, da se razmere v slovenski družbi radikalizirajo. Da se ...prikaži več ljudi med seboj spre. Le na takšen način lahko nacifašistična SDS ohranja svoj primat na desnici. Ko bo enkrat tega konec, bodo obrobna, zunajparlamentarna ultradesničarska stranka, na desnici pa bo vladal NSI. Zver, ubogi si. Na stara leta boš jokal, ker si bil, kot si

  • jaki 20:50 31.maj 2020.

    Buovski ali Bebovski, isti k....,

  • joze3 20:46 31.maj 2020.

    Rdeča kamarila se poslužuje tudi športa v vojni proti SDS stranki in Janši. Da te ni sram novinar!!!

Sorodne novice