Šport > Nogomet
17 ogledov

Selektor Nigerije po naslovu odstopil in se vrnil

Keshi Nigerija Burkina Faso Afriški pokal narodov finale Johannesburg Soccer Cit EPA
Nigerijski selektor Stephen Keshi je po slavju na afriškem prvenstvu, kjer je postal šele drugi človek v zgodovini, ki je prvenstvo osvojil kot trener in igralec, odstopil z mesta selektorja "super orlov". Manj kot 24 ur pozneje je po srečanju s športnim ministrom svojo odločitev preklical.

Stephen Keshi je le dan po zmagoslavju nigerijske nogometne reprezentance na afriškem prvenstvu v Južnoafriški republiki ponudil odstop z mesta selektorja, dan pozneje pa je 52-letni strokovnjak umaknil svojo odstopno izjavo in bo še naprej prvi strokovni mož super orlov. Nigerija je v finalu premagala Burkino Faso (1:0).

Keshi, ki je mesto selektorja nigerijske izbrane vrste zasedel novembra leta 2011, je bil v zadnjem obdobju v slabih odnosih z vodstvom nigerijske zveze, nekateri vidni člani pa so mu grozili, da ga bodo odpustili celo med letošnjim afriškim prvenstvom.

Manj kot 24 ur po tem, ko je naznanil svoj odstop, je Keshi po srečanju z nigerijskim ministrom za šport Boloajijem Abdullahijem svojo odločitev preklical. Enainpetdesetletni trener je v uradni izjavi, ki jo je prenesla Nigerijska nogometna zveza (NFF), dejal:

"Mojo pozornost so pritegnila poročila v medijih, da sem odstopil z mesta glavnega trenerja super orlov Nigerije. Čeprav sem imel razloge, da sem izrazil svoje nezadovoljstvo z nekaterimi rečmi, ki so se zgodile med našim nastopom na afriškem prvenstvu 2013, kjer je moja ekipa z božjo voljo zmagala, še posebno mojimi odnosi z NFF, sem po tem imel priložnost za pogovor o različnih težavah z vsemi vpletenimi. Zato z veseljem sporočam, da sem si premislil in se odločil, da nadaljujem službo. Rad bi se zahvalil častitljivemu športnemu ministru, Mallamu Bolajiju Abdullahiju, za to hitro in prijazno posredovanje."

Keshi je po nedeljskem zmagoslavju v Johannesburgu postal drugi selektor, ki je osvojil naslov afriškega prvaka kot trener in igralec. Pred tem je bil s svojo reprezentanco kot igralec najboljši že leta 1994, ko je Nigerija v finalu ugnala Zambijo. Dva naslova v dveh različnih vlogah ima tudi Egipčan Mahmoud El Gohary.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.