Šport > Nogomet
43850 ogledov

Škandal na ruski televiziji: "Vsi ste odvratna bitja!"

Print Screen

V Rusiji še vedno vlada precejšnje ogročenje zaradi izključitve njihove reprezentance iz dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2022 v Katarju.

Ruska nogometna zveza Zadnji žebelj Šport Ruski šport prejel enega najhujših udarcev

Največ so z odločitvijo Mednarodne nogometne zveze (Fifa) pridobili Poljaki, ki so brez boja napredovali v finale play-offa, kjer so v odločilni tekmi za preboj na mundial premagali Švedsko (2:0).

Lewandowski | Avtor: Epa Epa

Napredovanje poljskih nogometašev je pošteno razjezilo rusnega voditelja prenosa dodatnih kvalifikacij Antonova Anisimova, ki je med oddajanjem v živo kar osebno obračunal s Poljaki. Pri tem je izpostavil, da njegova stališča ne odražajo mnenja uredništva.

"Izključno v svojem imenu, ne v imenu celotne televizije, si želim, da bi bila Poljska največji polom letošnjega svetovnega prvenstva, vključno z Lewandowskim. Vi (Poljaki, op. a.) ste odvratna bitja."

Poljaki vršili pritisk na Fifo

Poljaki so odločitev, da v polfinalu play-offa pod nobenim pogojem ne bodo igrali z Rusi, sporočili že dva dni po začetku ruske vojaške agresije na Ukrajino. "Dovolj je besed, čas je za dejanja," je 26. februarja sporočil predsednik zveze Cezary Kulesze. Odločitev zveze je med prvimi podprl Robert Lewandoski

"Ne morem si niti predstavljati, da bi v času oborožene agresije v Ukrajini igrali tekmo z rusko reprezentanco," je komentiral najboljši strelec v zgodovini poljske reprezentance. "Čeprav ruski nogometaši in navijači niso odgovorni za nedavne dogodke, se ne moremo pretvarjati, kot da se nič ne dogaja," je dodal.

Komentarjev 17
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 19:40 05.april 2022.

    Če pogledamo , kako so Poljaki sprejemali za njih drugorazredne begunce in kako sedaj Ukrajince , potem temu možakarju lahko dam samo prav. In če nekdo ve kdaj so takole izključevali Američane iz športa zaradi vojne naj mi pove , ...prikaži več ker jaz se pri svojih 66 letih ne spomnim , pa nisem dementen in znam uporabljati strička "Googla".

  • Avatar pantani
    pantani 07:35 01.april 2022.

    Sami hinavci. Ni pa povedal nič narobe o Poljakih!!!

  • 2f09b277a6a1fc70eceac469241f575800c2e816 21:06 31.marec 2022.

    Odvartn ti ruski fotr in ruska prasica koja te okotila majmun zahojen!!!!!

Sorodne novice