Šport > Nogomet
1919 ogledov

Slovenija ostala še brez enega nosilca, Kek razkril novega kapetana

MATJAŽ KEK Saša Despot
Slovenski nogometaši danes proti Finski.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri po slovenskem času v Helsinkih igrala tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Po zmagah v Kazahstanu in doma proti San Marinu si v slovenskem taboru želijo nov pozitiven izid.

"To bo pomembna tekma, tako kot vsaka v skupini, v kateri se je že pokazalo, da bo boj izenačen. Res je to šele začetek kvalifikacij, ampak naše želje smo povedali takoj po žrebu. Podobne pa imajo verjetno tudi domačini. Pričakujemo dobro, kakovostno tekmo pred polnimi tribunami in pozitiven izid za Slovenijo," je na novinarski konferenci na severu Evrope pred tekmo povedal selektor Slovenije Matjaž Kek.

Razkril je, da je zaradi poškodbe za obe tekmi, tudi ponedeljkovo z Dansko, odpadel Jasmin Kurtić, da pa bo nared Benjamin Šeško, ki je imel v zadnjem obdobju nekaj težav. Kapetanski trak bo v odsotnosti poškodovanega Jana Oblaka nosil Jaka Bijol.

Jaka Bijol | Avtor: Profimedia Profimedia

Obračun bodo pred približno 32.000 gledalci na razprodanem olimpijskem stadionu v Helsinkih sodili Španci Guillermo Cuadra, Inigo Prieto in Ivan Masso Granado.

Po dveh krogih v skupini H vodi slovenska vrsta, ki ima šest točk po zmagah proti Kazahstanu in San Marinu. Po tri točke imajo Danska, Severna Irska, Kazahstan in Finska, San Marino pa je še brez točk.

Danes bo sicer Danska, ki bo v ponedeljek v Stožicah četrta tekmica Slovenije, gostila Severno Irsko, San Marino pa Kazahstan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:44 16.junij 2023.

    Huda in težka tekma, Kek pa brez pomembnih igralcev..Koliko časa bomo še spremljali te kekce, ki nimajo veze z nogometom.