Šport > Nogomet
158 ogledov

Sobočani izločili Domžalčane

Kvalifikacije med NK Domžale in FC Freiburg. Anže Petkovšek
Po Mariboru, Krki, Triglavu, Olimpiji in Aluminiju so se v četrtfinale nogometnega pokala Slovenije danes prebili še Mura, Celje in Gorica.

Vodilna zasedba iz 2. slovenske nogometne lige je priredila prvovrstno presenečenje in iz nadaljnjega pokalnega tekmovanja izločila Domžale. Na Fazaneriji so vsi goli padli v prvem polčasu, favorizirane goste je v vodstvo popeljal Rubin Hebaj (15.), za Sobočane pa so v nadaljevanju zadeli Luka Bobičanec (32., 42.) in Žiga Kous (38.). Domžalčani so od 40. minute nastopali z igralcem manj, izključen je bil Žan Žužek.

Celjani so brez stresnih trenutkov slavili v najstarejšem slovenskem mestu, za izbrance ljubljanskega trenerja Dušana Kosića je dva gola dosegel Mitja Križan (48., 42.), enega pa Joaquim Manuel Welo Lupeta (78.). V mestu grofov je Gorica šele v končnici tekme strla odpor Šampiona in na koncu slavila s 3:0. Za Primorce sta zadela Leon Marinič (73.) ter Donatus Edafe (84., 88.).

Žreb četrtfinalnih parov bo v četrtek na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.