Šport > Nogomet
1086 ogledov

Šokanten zaključek, Američanov ne bo v Rusiji!

Román Torres Panama Kostarika epa Román Torres (levo) je Panami z golom v 88. minuti proti Kostariki zagotovil prvo udeležbo na svetovnem prvenstvu.
Zadnja, četrta faza kvalifikacij za SP 2018 na področju Srednje in Severne Amerike se je končala na presenetljiv način.

Pred zadnjim kolom sta imeli odhod v Rusijo že zagotovljeni reprezentanci Mehike in Kostarike. Za tretje (to je prinašalo neposredno uvrstitev na SP) oziroma četrto mesto (to vodi v dodatne kvalifikacije) so se borile izbrane vrste Hondurasa, Paname in ZDA.

Leo Messi Argentina Kvalifikacije za SP Šport Messi rešil Argentino, katastrofa Čilencev

Honduras je gostil nemotivirano Mehiko in po preobratu v drugem polčasu prišel do vseh treh točk (3:2). Svoje delo je v dramatičnih okoliščinah opravila tudi Panama, doma je ugnala Kostariko (2:1), odločilni gol je v 88. minuti prispeval Román Torres.

Prav gol Romána Torresa, ki si kruh služi pri Seattle Sounders, je posredno pokopal Američane. Pravzaprav so se slednji pokopali kar sami s porazom v gosteh proti odpisanemu Trinidadu in Tobagu (2:1). 

"Jenkiji" so tako zbrali eno točko manj od Hondurasa in Paname ter se zvrstili na nehvaležno peto mesto. Brez svetovnega prvenstva so ostali prvič po letu 1986.

Tretjo pozicijo si je zagotovila Panama in si priigrala svoj premierni mundial, Honduras pa je končal kot četrti in se bo za SP v dodatnih kvalifikacijah pomeril z Avstralijo.

Kvalifikacije za SP Šport Francozi in Portugalci na mundial, slovo Nizozemcev

Kvalifikacije za SP (Srednja in Severna Amerika), 10. kolo:

Trinidad in Tobago - ZDA 2:1 (2:0)
Gonzalez 17./ag, Jones 37.; Pulisic 47.

Panama - Kostarika 2:1 (0:1)
G. Torres 56., R. Torres 88.; Venegas 36.

Honduras - Mehika 3:2 (1:2)
Elis 34., Ochoa 58./ag, Quioto 61.; Peralta 17., Vela 39.

LESTVICA:
1. Mehika 21 točk
2. Kostarika 16
3. Panama 13
4. Honduras 13
5. ZDA 12
6. Trinidad in Tobago 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.