Šport > Nogomet
17 ogledov

Šporar: "Pri Olimpiji živim svoje sanje"

Andraž Šporar Olimpija Crvena Zvezda Stožice Saša Despot
Nekaj več kot dve leti potem, ko je njegov oče kot 37-letni veteran zabil svoj zadnji članski gol za Olimpijo Ljubljano, je Andraž Šporar svoj stožiški debi v zeleno-belem dresu začinil z izvrstnim zadetkom Crveni zvezdi, s katerim je na šele svojem drugem nastopu za novi klub takoj pokazal, da bo lahko trener Ermin Šiljak še kako resno računal nanj.

"Od malega sem sanjal, da bi zadel za Olimpijo. Zelo sem vesel, odigrali smo kakovostno tekmo. Zdaj se moramo spočiti, regenerirati in pripraviti na Luksemburžane," je po obračunu za Žurnal24 povedal Andraž Šporar, ki se je Olimpiji Ljubljani pred dnevi pridružil iz vrst mestnega tekmeca Brava1 Interblocka.

Talentirani napadalec je sin nekdanjega Olimpijinega branilca Mihe Šporarja, ki je še pred nekaj sezonami kljuboval letom in za zmaje v prvi ligi igral vse do svojega 37. leta, nato pa po štirih odigranih sezonah med elito in uspešno potjo iz pete lige zapustil zeleno-bele. Njegov 18-letni sin bo zdaj nadaljeval družinsko tradicijo v taboru zmajev.

"Zmaga je še toliko slajša, saj res nismo pričakovali takega rezultata. Bili so favoriti, mi pa smo z dobro igro to obrnili v svoj prid," je bil po zmagi nad slovito Crveno zvezdo in premiernem zadetku razumljivo zadovoljen Šporar. V slogu izkušenih strelcev je najprej mirno preigral kapetana Nikolo Mikića in zadel v daljši vratarjev kot za 2:0.

"Mislim, da smo se novi igralci že precej privadili, še se uigravamo, nekatere reči še niso izpopolnjene in jih moramo še popraviti, ampak mislim, da bo šlo. Danes nam je kar steklo, tako da mislim, da s tem ne bo težav. Mislim, da smo odigrali zares dobro," je nadaljeval Šporar, poleg Damjana Trifkovića, Arisa Zarifovića, Roka Baskere in Vicenteja eden mnogih novincev v ekipi.

Zeleno-bele julija čaka prvi evropski preizkus, ko se bodo v prvem predkrogu kvalifikacij za Evropsko ligo pomerili z luksemburškim predstavnikom Jeunesse Esch. Šporar meni, da bi se Olimpija z nekaj sreče, ki jo je v lanskoletnem tekmovanju tako kruto zapustila, lahko prebila prek vseh treh nasprotnikov.

"Upam, da se bomo prebili do skupinskega dela. Vem, da je to zelo optimistično, ampak čez prvi krog menim, da bi morali iti, potem pa z dobro igro še čez drugega, v tretjem pa še malo sreče in smo tam," dodaja Šporar, ki je priznal, da v taboru zmajev trenutno res živi svoje otroške sanje:

"Sem doma, delam šolo, vse se je poklopilo tako, kot se je. Danes sem zabil še gol pred navijači, vzdušje je super, moram ga res pohvaliti, ker je prišlo lepo število gledalcev. Res živim svoje sanje."

Sarasola: "Navijači veliko navijajo"

Nekaj besed je za naš časnik spregovoril tudi španski branilec Iñigo Sarasola, ki je pri Olimpiji na preizkušnji, proti Zvezdi pa je na položaju levega bočnega branilca odigral drugi polčas. 25-letni nekdanji član Real Sociedada, kjer je bil nekaj časa soigralec Daliborja Stevanovića, je navdušen nad slovensko metropolo in želi ostati do konca sezone.

"Zelo dobro, zelo mi je všeč. Zelo sem užival, bilo je res zelo lepo, stadion je neverjeten. Tudi navijači veliko navijajo in to je zelo lepo. Tudi Ljubljana mi je zelo všeč, tako da zares uživam. Ekipa se mi zdi zelo dobra, lepo so me sprejeli, govoril sem z ljudmi, tudi Mile (Ačimović) je vedno pozoren, kot tudi trener, tako da sem jim za to res hvaležen," je dejal Sarasola.

"Tukaj sem do nedelje, potem pa bomo videli, če me želijo vzeti. Želim si ostati tukaj in odigrati celo sezono. Všeč mi je bilo igrati. Bil sem na počitnicah in nisem bil v dobrem ritmu, ampak sem precej zadovoljen s svojo predstavo," je še dodal le nekaj minut pred začetkom sredinega polfinala evropskega prvenstva med njegovo Španijo in Portugalsko.

"Ja, res si želim ogledati to tekmo! Upam, da nam bo uspelo priti naprej in še enkrat postati prvaki," je povedal Sarasola. Prva želja se mu je izpolnila, o drugi pa bo v naslednjih dneh odločalo Olimpijino vodstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.