Šport > Nogomet
8279 ogledov

Škandalozne obtožbe: "Ibrahimović je izdal Mihajlovića"

Mihajlović Ibrahimović
1/7
Profimedia
V srbskem medijskem prostoru se zgrinjajo kritike nad Zlatana Ibrahimovića.

Zlatan Ibrahimović je po mnenju srbskih novinarjev in tamkajšnje javnosti izkazal nespoštovanje do pokojnega Siniše Mihajlovića, ki je umrl 16. decembra po večletnem boju z levkemijo. 

Ibrahimović se po smrti dobrega prijatelja ni oglasil na družbenih omrežjih, prav tako se ni udeležil pogreba v Rimu, kjer se je od legende poslovilo na tisoče ljudi, med njimi tudi številni nogometni velikani, kot so Roberto Mancini, Francesco Totti, Gianluigi Donnarumma in Maurizio Sarri.

Siniša Mihajlović Razkritje Šport Nihče ni vedel, kaj je Đoković storil na smrt bolnemu Mihajloviću

Ibrahimović se je v pred dnevi mudil v Katarju, kjer si je na stadionu Lusail ogledal finale svetovnega prvenstva med Argentino in Francijo.

Napadalec Milana, ki še vedno okreva po poškodbi kolena, je na prizorišču SP poziral v družbi francoskega predsednika Emmanuela Macrona, katarskega emirja Tamima bin Hamada Al Thanija, teniškega zvezdnika Novaka Đokovića, neporaženega UFC šampiona Habiba Nurmagomedova, predsednika PSG-ja Nasserja Al-Khelaifija, Paula Pogbaja in nekdanjega soigralca Javierja Pastoreja.

"Zahvaljujemo se tudi tistim ..."

Ker sta bila Ibrahimović in Mihajlović v prijateljskih odnosih, so nogometašev molk nekateri razumeli kot ultimativni odraz nespoštovanja in izdaje.

To prepričanje se je še okrepilo po objavi Dražena Mihajlovića, brata pokojnega Siniše, ki je zapisal: "Zahvajujemo se tudi tistim, ki jih je moj brat smatral za dobre prijatelje in jim je veliko pomagal pri karierah, a se niso udeležili pogreba ali izrekli sožalj družini."

Čeprav Dražen ni nikogar poimensko izpostavil, je velik del srbske javnosti prepričan, da so bil njegove besede namenjene prav Ibrahimoviću.

"Zlatan, ali veš, da je preminil tvoj prijatelj Siniša Mihajlović?" so se v naslovu prispevka spraševali novinarji spletnega portala Mondo.rs.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Je Ibrahimovič razočaral Sinišino družino? Kdo so 'prijatelji', o katerih je v odprtem pismu govoril Sinišin brat?" so ugibali na portalu Telegraf.rs.

"Ibrahimović je pokazal pravi obraz: Siniša Mihajlović je umrl, Šved pa je napravil nekaj nepredstavljivega. Kakšen človek je to?" so bili ostri na Espreso.rs.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Ibre ni bilo na Mihinem pogrebu. Zlatanov brat je umrl zaradi iste bolezni," pa so spomnili na Informer.rs.

Levkemija je bila namreč leta 2014 usodna tudi za Zlatanovega polbrata Sapka Ibrahimovića. Prav zaradi te povezave so mnogi prepričani, da bi bil javen zapis nogometaš še toliko bolj na mestu.

"Zlatan Ibrahimović bi zaradi Siniše Mihajlovića lahko postal osovražen v Srbiji," so zapisali na Sport.avaz.ba.

Ibrahimović Mihajlović | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede odnosa z Mihajlovićem je Ibrahimović nekoč dejal, da bi šel s Srbom v vojno.

"Siniša je sijajen človek. Imel sem srečo, da sem lahko igral proti njemu in ga spoznal kot človeka. Na žalost nisva nikoli zaigrala skupaj. Ko sva se spoznala, je bila to ljubezen na prvi pogled. Na začetku sva bila na bojni nogi, ko pa sva se srečala v Interju, je bilo to ljubezen od prvega snidenja. On je fantastičen človek. Moštvu je veliko pomagal. Z Mihajlovićem bi šel v vojno, on v prvi vrsti, jaz pa v drugi."

"Ko sem izvedel, da je bolan, sem mu takoj poslal sporočilo. Potem sva se slišala po telefonu. Želel se mu vliti vso svojo moč in energijo, vendar mi besede niso šle z jezika. Moj brat je umrl za isto boleznijo. Siniša je dal moč meni, čeprav bi moralo biti ravno obratno. Nekaj tednov kasneje bi mu lažje pomagal. Naredil bi vse, kar bi bilo potrebno."

Razkril je tudi, da bi pred vrnitvijo v Milano skoraj okrepil Mihajlovićevo Bologno. "Takrat nisem bil prepričan, če bom nadaljeval kariero. Siniša mi je dejal, da mi z odločitvijo ni treba hiteti. To je bil dober nasvet. V Bologno bi šel zastonj, samo zaradi njega. Tako mi je narekovalo srce. Potem je prišla ponudba Milana in prevladal je razum," je razkril 41-letni veteran.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.