Šport > Nogomet
3366 ogledov

Srbija trepeta: nogometna legenda se bori za življenje

Ljupko Petrović Instagram
Eden največjih trenerjev s področja bivše Jugoslavije se po prometni nesreči v bolnišnici bori za življenje.

Že smo poročali, da je legendarni srbski trener Ljubomir "Ljupko" Petrović, ki je Crveno zvezdo leta 1991 senzacionalno popeljal do naslova takratne Lige prvakov, povzročil prometno nesrečo, potem ko je na novem delu beograkse obvoznice vozil v napačno smer. 

Čeprav se je sprva zdelo, da je nesreča, v kateri se je s svojim mercedesom čelno zaletel v voznika v chevroletu aveu, minila brez hujših posledic, pa je Petrović doživel kar dve možganski kapi, ki sta bili posledice šoka. Zdravniki so ga dali v umetno komo, pri svojih napovedih pa so za zdaj zelo previdni. Predvsem druga možganska kap naj bi bila hujše oblike, a kardiokirurg Miljko Ristić ostaja optimist. 

"Kolikor vem, je v stabilnem stanju, a več kot to ne smem povedati. Nisem ga še obiskal, sem pa dobro obveščen. Trenutno je v umetni komi, moram biti realen: napovedovati karkoli je težko. A mislim, da se bo izvlekel, sem optimist. Najbolj kritičnih je bilo prvih 48 ur, zaenkrat mu gre dobro," je dejal Ristić, ki Ljupka tudi osebno pozna, saj ga je v preteklosti že zdravil. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • leonardo 08:47 03.julij 2023.

    In kar cela Srbija trepeta???

  • Ender3 18:07 02.julij 2023.

    Spet legenda....nogometa kot, da mediji drugih ne poznajo.