Šport > Nogomet
18 ogledov

Tavares: "Ne brezglavo, gol bo prišel"

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo tavares cvijanović rajčević Nino Verdnik
Nogometaši Maribora bodo na povratni tekmi proti češki Viktorii v sredo zvečer lovili drugo uvrstitev v Ligo prvakov. Marcos Tavares in Ante Čačić sta pred srečanjem optimistična.

Nogometaši Maribora bodo v sredo ob 20.45 napadali uvrstitev v Ligo prvakov. Na povratni tekmi četrtega kroga kvalifikacij jim bo nasproti stala češka Viktoria Plzeň, ki je prvo tekmo na domačem igrišču dobila (3:1). V taboru vijoličastih se zavedajo, da je Viktoria močna ekipa, a zagotavljajo, da so pripravljeni in verjamejo v preobrat.

"Viktoria je dobra ekipa. Imajo hitrega napadalca in krilnega napadalca, ampak mi smo pripravljeni. Tu doma bo boljši rezultat kot v Plzňu," je najprej dejal kapetan Maribora Marcos Tavares in nadaljeval: "Ne vem, kaj bodo pripravili za tekmo. Moramo biti skoncentrirani, imeti moramo mirno glavo in čakati na najboljši trenutek, da damo gol."

Maribor mora dati vsaj dva gola, če se želi po 14 letih znova uvrstiti v najelitnejše klubsko tekmovanje na stari celini. "Pripravljeni smo. Glava je osredotočena na to tekmo. Za nas je to velika stvar. V garderobi je vse v redu. Imamo veliko priložnost, da spišemo zgodovino. Moramo dati minimalno dva gola. Igrati moramo bolj ofenzivno. Pripravljeni smo na to. Dobro smo trenirali. Ne smemo igrati brez glave, moramo biti osredotočeni. Gol bo prišel," zatrjuje brazilski napadalec.

Čačić: "Verjamem v srečen konec"

O uspehu Mariborčanov je prepričan tudi trener Ante Čačić, ki zanika trditve, da so na Češkem igrali defenzivno. Pred sredino tekmo je Hrvat optimističen: "Nismo igrali defenzivno. Imeli smo 12 strelov, šest v okvir. Jutrišnja postavitev bo takšna, kot je bila vsaka do zdaj. Ko ima nasprotnik žogo, mora ekipa igrati defenzivno. Proti takšni ekipi ne morejo igrati nepripravljeni igralci. Imamo zahtevno tekmo, konec koncev je to četrti predkrog. Tekmo, ki jo je oddelal Maribor v Plzňu, nam daje možnosti, da igramo 90 minut. Verjamem, da bomo na koncu srečni."

Za Viktorio, v dresu katere sta nekdaj igrala tudi slovita Petr Čech in Pavel Nedved, bi bila uvrstitev v Ligo prvakov druga v zgodovini, pred tem se je med najboljšimi evropskimi klubi znašla v sezoni 2011/12. Uvrstitev v skupinski del Lige prvakov bi bila druga tudi za Maribor. Prvič mu je to pod vodstvom Bojana Prašnikarja uspelo leta 1999. Če pa Štajercem spodleti, jih za tolažbo čaka nastopanje v skupinskem delu Evropske lige, kar bi bilo že tretjič zapored.

sport 28.08.12. nogomet, maribor : dimano, Zagrebsi trener Ante Cacic, foto: sas | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sodil bo Nemec

"Po 14 letih ima Maribor priložnost, da se uvrsti v Ligo prvakov. Jaz sem velik optimist. Naši navijači so prepoznali, na kakšen način lahko ekipa pride do rezultata. Od prve do 90 minute bodo naš 12 igralec. So naše veliko upanje, energija. Prepričan sem, da ne bomo ponovili napak, ki smo jih napravili tam. Če nam uspe, da ne dobimo gol v prvem polčasu, smo blizu Lige prvakov," je prepričan Čačić.

V začetno enajsterico slovenskih prvakov se bo po poškodbi vrnil Brazilec Arghus, vezista Dejana Mezge še ne bo na zelenici, vsi ostali igralci pa so pripravljeni na nov evropski obračun. Povratni dvoboj bo sodil Nemec Felix Brych.

Komentarjev 1
  • vico 15:06 28.avgust 2013.

    dons bote mb tok skadil...nikol ne boste ponos SLO luzeri