Šport > Nogomet
14 ogledov

Terry: "Moji otroci obožujejo Messija"

Terry Messi Chelsea Barcelona polfinale Liga prvakov povratna tekma Stamford Bri EPA
Kapetan Chelseaja John Terry je pred prihajajočim obračunom z Barcelono v Ligi prvakov priznal, da njegovi otroci obožujejo Barçinega zvezdnika Lionela Messija. Petletna dvojčka Georgie in Summer poleg Chelseajevih dresov nosita tudi Barcelonine.

"Moji otroci ga obožujejo. Veliko zadovoljstvo je, da lahko, ko pogledaš nazaj, rečeš, da si se preizkusil proti najboljšim," je hvaljenje Lionela Messija pred prvo polfinalno tekmo Lige prvakov med Chelseajem in Barcelono začel kapetan modrih John Terry. "Zame je, povsem jasno, najboljši vseh časov. Je izjemen nogometaš, prav tako pa tudi izjemen človek in dobra stvar za ta šport. Zame ima vse. Magičen je."

• Nadigrani Chelsea v polfinale, petica Reala
• Ibrahimović "Messi talent, Ronaldo proizvod treningov"

Terry je povratno tekmo četrtfinala proti Benfici odigral z nalomljenima rebroma, še vedno pa ni jasno, ali bo nared za tekmo z Barcelono, saj naj bi izpustil vsaj eno ligaško tekmo Chelseaja. Angleški reprezentant si bo prav gotovo želel odigrati obe tekmi s Katalonci, proti katerim imajo modri še neporavnane račune iz leta 2009, ko so jih kasnejši prvaki izločili iz polfinala z golom Andrésa Inieste v sodnikovem podaljšku.

"Kar je bilo, je bilo," se usodne tekme spominja Terry. "Šli smo naprej in letos smo spet tukaj, presrečni smo, da smo v tem položaju. Poslušajte, vemo, da bo težko. So izjemna ekipa z izjemnimi posamezniki. Tudi mi smo dobra ekipa, v zadnjih dveh ali treh mesecih pa smo pokazali, da se lahko kosamo z vsemi. Če bomo tako solidni, kot smo bili v Ligi prvakov, potem kdo ve?"

Barço se lahko ustavi, samo Messija ne

Chelsea je v Evropi letos dobil vse domače tekme, Barceloni pa je bilo na zahodu Londona vedno težko. Terry je v pogovoru za Daily Mail sicer priznal, da je ekipa Josepa Guardiole ena najboljših vseh časov, a pristavil, da bodo modri trd oreh predvsem na domačem stadionu. "Še posebej doma se mi zdi, da jih malce bolj napademo. To je storilo bolj malo ekip in res ne vidiš, da bi kdo poskušal. Nisem prepričan, da bo to naš pristop. To je odvisno od trenerja."

O Messiju, ki ga Terryjeva petletna dvojčka Georgie in Summer obožujeta kot lastnega očeta, je Terry še pristavil, da je verjetno neustavljiv, po navdih pa bodo Londončani verjetno (spet) odšli tri leta nazaj, ko je bil Argentinec večino tekme nenevaren. "Ne bi rekel, da se Messija da ustaviti, toda kolektivno se (Barcelono, op. a.) da. To smo pokazali na Bridgeu. Na preostalih tekmah svoje nasprotnike raztrgajo," je še dejal Terry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.