Šport > Nogomet
18 ogledov

Težko pričakovani El Clásico Barci

1/24
Žurnal24 main
Tako težko pričakovani El Clásico sredi Madrida je z zadetkoma Messija in Pedra dobila Barcelona, ki je tako naredila odločilni korak k naslovu državnih prvakov.

Barcelona je dobila še drugi El Clásico v letošnji sezoni. Potem ko je prvega na Cam Nou odločil Zlatan Ibrahimović (tokrat ga zaradi poškodbe ni bilo v postavi Barce), so imeli na drugem v Madridu glavno besedo podajalec Xavi ter strelca Leo Messi in Pedro.

Srečanje pred nabito polnimi tribunami Santiago Bernabeua se je začelo z minuto molka za žrtve letalske nesreče pri Smolensku. Sicer pa je večina prvega polčasa minila brez priložnosti in atraktivnih potez. Tako je bilo vse do 33. minute, ko je izjmeni Xavi z lepo podajo zaposlil še bolj izjemnega Messija, ki je utekel v kazenski prostor Reala, nato pa s prsmi ustavil žogo se ob tem otresel Albiola ter s strelom po tleh ukanil še Ikerja Casillasa. Real v prvem polčasu praktično ni izstrelil naboja. Ob zaključku se je v priložnosti znašel Gonzalo Higuain, a je slednji udaril visoko preko vrat Barce. Pred začetkom drugega polčasa je bilo pričakovati silovit nalet Reala, od katerega pa je bilo bore malo. V 57. minuti pa še ena Xavijeva podaja z očmi, ki je bila namenjana Pedru. Slednji je fantastično podaja v zadetek spremenil s spretnim udarcem iz roba kazenskega prostora. Nekaj minut kasneje je Rafael van der Vaart zapravil najlepšo priložnost Reala na srečanju in s tem nakazal kasnejši razplet dogodkov. Galaktiki so se še nekajkrat znašli v priložnosti za zadetek, vendar je bil vselej na mestu Victor Valdes. V zadnjih dvajsetih minutah bi čarovnik Messi lahko še dvakrat zabil, a je bil Casillas dovolj zbran. Njegovi soigralci pa tega niso izkoristili. Raul je sicer uspel znižati izid, vendar je sodnik zadetek zaradi igranja Karima Benzemaja z roko povsem upravičeno razveljavil.

Barca je z zmago Realu na lestvici pobegnila na tri točke prednosti, kar bi se v zaključni dirki za naslov državnega prvaka (do konca prvenstva je še sedem kol) lahko izkazalo za odločilno prednost.

Mallorca boljša od Valencie
Na zadnji tekmi 31. kola španskega prvenstva je Mallorca na domačem igrišču s 3:2 premagala Valencio. Mallorca se je z zmago prebila na četrto mesto in tako še naprej lahko upa na uvrstitev v Ligo prvakov.

Lestvica:
1. Barcelona 80 točk
2. Real Madrid 77
3. Valencia 56
4. Mallorca 51
5. Sevilla 51
...
18. Tenerife 26
19. Valladolid 25
20. Xerez 23

Španska liga, 31. kolo:

Malaga : Sevilla 1:2 (1:0)
Caicedo (17); Cala (66), Lolo (85)

Tenerife : Valladolid 0:0

Villareal : Sproting Gijon 1:0 (1:0)
Godin (16)

Xerez : Getafe 0:1 (0:0)
Rafa (60)

Real Madrid : Barcelona 0:2 (0:1)
Messi (33), Pedro (57)

Deportivo : Santander 1:1 (1:0)
Riki (1); Moral (85)

Athletic Bilbao : Almeria 4:1 (2:0)
Martinez (13, 49), Gabilondo (32), Llorente (51); Piatti (71)

Osasuna : Zaragoza 2:0 (1:0)
Aranda (2), Vadocz (90)
RK: Lopez (85/Osasuna)

Espanyol : Atletico Madrid 3:0 (0:0)
Ruiz (47), Osvaldo (67), Alonso (90)
RK: Ujfaluši (85/Atletico)

Mallorca : Valencia 3:2 (2:0)
Castro (6), Webo (21), Fernandes (63/ag); Alba (46), Hernandez (86)
RK: Fernandes (89/Valencia)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.