Šport > Nogomet
27 ogledov

Theo podaljšal

Walcott Arsenal Tottenham Premier League angleška liga prvenstvo EPA
Theo Walcott naj bi podaljšal pogodbo z Arsenalom. V klubu naj bi ostal še naslednja štiri leta in pol.

Po poračanju nogometnega portala goal.com naj bi se predstavniki Thea Walcotta v sredo še zadnjič sestali z direktorjem Arsenala Ivanom Gazidisom, na pogovorih pa naj bi bil prisoten tudi Arsene Wenger. Sklenjen je bil dogovor po katerem bo angleški reprezentant pri topničarjih ostal do poletja 2017, na teden pa bo prejemal 90.000 funtov (110.0000 evrov) plače, v pogodbo pa bodo vključeni še številni bonusi. Prejšnja plača je znašala 60.000 funtov.

Walcott naj bi že v zadnjih dnevih poudaril svojo željo, da ostane v klubu iz severnega Londona. Na to naj bi vplivali boljši pogoji, a tudi izpolnjena obljuba Wengerja, ki mu je na zadnjih tekmah omogočil igranje v vlogi osrednjega napadalca. Na tem položaju je sicer Walcott odigral zadnjih pet tekem, dosegel pa je štiri zadetke.

Čeprav se je na začetku sezone tudi zaradi pogajanj s klubom večkrat znašel le na klopi za rezervne igralce, je 23-letni Anglež prvi strelec Arsenala v tej sezoni. Doslej je 14-krat ugnal nasprotnikove vratarje. Pri Arsenalu si sicer v klub želijo pripeljati še kakšnega napadalca, v zadnjem času pa sta glavni tarči Španca David Villa (Barcelona) in Adrian Lopez (Atletico Madrid). Arsenal je tik pred božičem za pet let podalšal pogodbe še z Jackom Wilsherom, Alexom Oxlade-Chamberlainom, Kieranom Gibbsom, Aaronom Ramseyjem in Carlom Jenkinsonom.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.