Šport > Nogomet
1491 ogledov

Toliko v Serie A zaslužijo Slovenci

samir handanović Profimedias Najbolje plačani Slovenec v Italiji je Samir Handanović.
Italijanski rožnati časnik je razkril seznam najbolje plačanih nogometašev v Serie A.

Z najvišjo plačo v elitnem italijanskem prvenstvu, v katerem nastopa tudi kopica slovenskih nogometašev, se lahko pohvalita Juventusov Gonzalo Higuain (7,5 milijona €) in Milanov Leonardo Bonucci (7,5 milijona €). Pol milijona manj (7) znaša plača Paula Dybale (Juventus), šest milijonov letno pa prejme Gianluigi Donnarumma (Milan).

Največ denarja za plače porabi Juventus (164 milijonov), sledijo mu Milan (117), Roma (91) in Inter (82). Najbolje plačani trener je Massimiliano Allegri (Juventus) s sedmimi milijoni na leto, kar je občutno več od Luciana Spallettija (Inter) s štirimi in Vincenza Montelle (Milan) s tremi milijoni evrov letne plače.

Od slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo pri zahodni sosedi, je na vrhu seznama Samir Handanović (Inter) z 2,5 milijona evrov. Na drugem mestu je Josip Iličić (Atalanta) z okroglim milijonom evrov, sledijo pa še Jasmin Kurtič (Atalanta/600.000 €), Valter Birsa (Chievo/600.000 €), Boštjan Cesar (Chievo/450.000 €), Vid Belec (Benevento/250.000 €) in Andrej Kotnik (Crotone/80.000 €).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.