Šport > Nogomet
56 ogledov

''Treniramo bolj intenzivno, kot PSG igra''

jose mourinho EPA
Šef Chelseaja je pred povratno tekmo Lige prvakov s Paris Saint-Germainom spregovoril o (ne)kvaliteti, ki jo premore najmočnejša francoska liga.

Na Stamford Bridgu se bosta na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov pomerila londonski Chelsea in pariški PSG. Prva tekma se je končala brez zmagovalca (1:1).

Chelsea je bil pretekli konec tedna prost, saj je predčasno izpadel iz pokala FA, medtem ko je PSG doma premagal Lens (4:1). ''Gledal sem njihovo tekmo v soboto. Naš trening je bolj zahteven kot njihova tekma. V nedeljo so moji igralci počivali po težkem treningu v soboto. Prepričan sem, da njihovi igralci v nedeljo niso počivali,'' je povedal Mourinho.

Portugalec je spregovoril o predstavah, ki jih na evropskih zelenicah kažejo angleški klubi. ''Edini'' je poudaril, da Pep Guardiola z lahkoto spočije svoje igralce, ko pa ima v ligaškem prvenstvu 11 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

 ''Težje je za angleške klube. Nikogar ne zagovarjam, ampak se vam zdi normalno, kje je Everton v Premier League (14. mesto, op. a.)? Ni normalno. Vsak četrtek igrajo v Evropski ligi, potujejo domov in v nedeljo spet igrajo. Liga je zelo naporna. Težko si je predstavljati, da v četrtfinalu Lige prvakov ne bi bilo nobene angleške ekipe, saj gre za najboljšo ligo na svetu,'' je dodal Mourinho.

V igri še trije angleški klubi

''Tudi mi smo v težkem položaju. V skupini smo bili prvi, žreb pa nam je namenil PSG, najtežjo ekipo, ki jo lahko dobiš. Čaka nas velik nasprotnk, velika tekma in po prvem srečanju je rezultat povsem odprt. Čaka nas delo,'' je napovedal 52-letnik.

V osmini finala so od angleških velikanov v igri še Arsenal, ki ga čaka zahtevna naloga na povratni tekmi z Monacom, Manchester City, ki bo poskušal nadokndatiti zaostanek proti Barceloni, in Chelsea, ki po remiju na Parku princev začenja z ničle. Londončanom v prid govori dejstvo, da so dosegli gol na gostovanju, zato bi jim doma ustrezala tudi tekma brez zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.