Šport > Nogomet
180 ogledov

Urugvaj skočil na vrh razpredelnice

suarez cavani Epa
Reprezentance na južnoameriškem prvenstvu se merijo na tekmah prvega kroga skupinskega dela.

Katarci, gosti na južnoameriškem nogometnem prvenstvu in naslednji gostitelji mundiala, so na slovitem stadionu Maracana v Rio de Janeiru priredili preobrat in v skupini B remizirali (2:2) s Paragvajci. Medtem pa je Urugvaj v skupini C na krilih Edinsona Cavanija in Luisa Suareza visoko, s 4:0 v Belo Horizonteju odpravil Ekvador.

Na Maracani so se pomerili Paragvajci in Katarci, azijski prvaki, ki kot gosti nastopajo na Copi Americi. Že v četrti minuti je Oscar Cardozo z bele točke popeljal Paragvaj v vodstvo, ki ga je v 56. minuti Derlis Gonzalez povišal na 2:0. A Katarci se niso predali in so z zadetkoma Almoeza Abdulle (68. minuta) in Boualema Khoukija (77.) prišli do izenačenja.

V skupini B je ta čas v vodstvu Kolumbija, ki je v soboto z 2:0 premagala Argentino. Gostitelji Brazilci so na vrhu skupine A po zmagi (3:0) nad Bolivijo na petkovi uvodni tekmi prvenstva.

Urugvajci so na stadionu Minerao s 4:0 premagali Ekvadorce. Že v prvem polčasu so zadeli Nicolas Lodeiro (5.), Edinson Cavani (33.) in Luis Suarez (44.), končni izid je z avtogolom v 80. minuti dosegel Arturo Mina.

Danes se bo Čile pomerili z drugimi gosti tega prvenstva, Japonci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.