Šport > Nogomet
1726 ogledov

Užaljeni Mourinho igralcem Rome pustil osorno sporočilo

Mourinho Profimedia
Nogometaše Rome je v garderobi pričakalo poslovilno darilo zdaj že nekdanjega trenerja italijanskega prvoligaša Joseja Mourinha.

Portugalski strateg Jose Mourinho se je na precej teatralen način poslovil od svojih nekdanjih varovancev pri AS Romi.

61-letni trener je prejšnji mesec ostal brez službe, potem ko so se vodilni možje kluba iz večnega mesta zaradi nezadovoljivega stanja v ekipi odločili za predčasno prekinitev triletne pogodbe. Mourinho je Romo prevzel maja 2021.

Dokončno je sodu dno izbil ligaški poraz proti AC Milanu (1:3), po katerem so Mourinha razrešili dolžnosti. Na položaju glavnega trenerja ga je nasledil Daniele De Rossi, klubska legenda. Ta je na 616 tekmah za Romo v 18 sezonah med letoma 2001 in 2019 zadel 63 golov in velja za drugega najbolj uspešnega v zgodovini kluba, za Francescom Tottijem. Rimljani so pod vodstvom novega trenerja dobili zadnje štiri zaporedne tekme.

Mourinho | Avtor: Epa Epa
Mourinho se je ob predčasni prekinitvi pogodbe "počutil izdanega" tako s strani igralcev kot vodstva kluba, poročajo italijanski mediji.

Portugalec je leta 2022 ekipo popeljal od prve lovorike po sušnih 14 letih, ko so v finalu konferenčne lige premagali Feyenoord, leto kasneje pa so morali v finali Lige Evropa po enajstmetrovkah priznati premoč Sevilli.

Mourinho se je po izgubi službe odločil, da bo nekdanjim varovancem pustil močno sporočilo. Tako dobesedno kot figurativno. Za začetek je v omarico klubskega kapetana Lorenza Pellegrinija odvrgel prstan, spominsko darilo, ki ga je od igralcev prejel po osvojenem naslovu v konferenčni ligi.

Nogometaše Rome je poleg prstana pričakalo tudi sporočilo v devetih besedah. "When you are men, give it back to me," je zapisal Mourinho, kar bi v prevodu pomenilo: "Ko boste postali možje, mi ga lahko vrnete."

Pred odhodom Mourinha je bila Roma na devetem mestu ligaške lestvice, po prevzemu De Rossija pa se je povzpela na sedmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice