Šport > Nogomet
2029 ogledov

V zaporu ga vsi želijo pretepsti

Jermain Defoe in Adam Johnson Žurnal24 main
Nekdanji angleški nogometni reprezentant Adam Johnson preživlja težke dni v zaporu.

Devetindvajsetletni Adam Johnson je bil obsojen na šest let zapora zaradi spolnega odnosa s takrat 15-letnim dekletom. Nekdanji nogometaš Sunderlanda, Manchester Cityja in Middlesbrougha, ki je tudi dvanajskrat oblekel dres angleške reprezentance ter za slednjo dosegel dva zadetka, je na sojenju priznal, da se je leta 2015 v avtu poljubljal z deklico in da ji je pošiljal telefonska sporočila. Sodišče je bilo prepričano, da se je zgodilo še marsikaj več, nogometaš pa je tako pristal za rešetkami.

Pri Mirrorju so zapisali, da v zaporu Johnson zelo trpi in da vsaki dan tudi joče. Ostali sojetniki mu vseskozi z najvijaškim skandiranjem vpijejo, da je posiljevalec. Vsakič, ko Johnson zapusti svojo celico, se zaslišijo pesmi, ki nekdanjega zvezdnika spravijo v depresijo. Nikjer se ne more gibati tudi brez spremstva posebnega čuvaja, saj ga nekateri sojetniki želijo pretepsti.

Adam Johnson Na skrivaj Šport Šokanten posnetek spolnega prestopnika

"Vsi ujetniki mu skupaj prepevajo in mu kričijo, da je posiljevalec," so zapisali Angleži. Johnsonovo prebivanje v zaporu se je znatno poslabšalo po aprilu, ko so posneli besede, ki jih je izrekel ostalim zapornikom. "Za šest let, ki sem jih dobil, bi si želel, da sem jo posilil. Nisem ga niti potegnil iz hlač," je takrat 'kolegom' izjavil nekdanji nogometaš, ki je prepričan, da je dolgotrajno kazen prejel le zato, ker je znana oseba.

Igralec trdi, da ni imel spolnih odnosov z dekletom, a da jo je poskušal zapeljati. "Če greš zvečer ven in zapelješ neko dekle, a se tega zjutraj ne spomneš, se takoj pojavi zgodba, da si jo posilil. To takšne 'ribe' počnejo. Meni so sodili, ker sem slaven. Človek, nekateri so seksali z dvanajstletnicami in zato dobili samo 12 mesecev zapora," se je v pogovoru za katerega ni vedel, da se snema, še dejal Johnson.

stacey flounders, adam johnson Dekle nogometaša Šport Vsi varajo, kaj zato, če je bil s 15-letnico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.