Šport > Nogomet
124 ogledov

Zmaji čestitali Mariboru, Domžalam želijo veliko sreče

Green Dragons NK Maribor Olimpija Ljubljana Pokal Slovenije Ljudski vrt Profimedias
Olimpija je čestitala Mariboru za uvrstitev v Ligo prvakov. Obenem je zaželela srečo Domžalam, ki se bodo v četrtek potegovale za nastop v Ligi Evropa.

Potem ko so si v Mariboru po torkovi uvrstitvi v Ligo prvakov danes privoščili malo premora, pa so v taboru ljubljanske Olimpije že predstavili svoja pričakovanja pred nedeljskim večnim derbijem s Štajerci v sklopu 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Upajo, da bodo razveselili svoje navijače, ki bodo dodobra napolnili Stožice.

"Najprej čestitam Mariboru za Ligo prvakov, to je velik uspeh za slovenski nogomet. Prav tako pa želim uspeh tudi Domžalam jutri v Marseillu," je uvodoma na novinarski konferenci povedal trener Olimpije Igor Bišćan ter se nato ozrl na sam derbi.

"Derbije kot trener drugače doživljaš kot igralec. Iz izkušenj pa bi moral poznati položaj ter kaj se dogaja z igralci pred in med takšno tekmo. Je pa derbi dokaj zgodaj v prvenstvu, oboji imamo za sabo dobro obdobje, oboji smo približno enako kakovostni. Težko je koga označiti za 'outsiderja' v tem primeru. Upam pa, da bo stadion poln, da bo vzdušje dobro in bo to pomagalo k ugodnemu razpletu," je dejal Bišćan, nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama, Liverpoola in Panathinaikosa.

Ilić: Ne bi preveč razpredal o Mariboru

Podobne misli je sedmi misli obelodanil tudi branilec Olimpije Branko Ilić. Tudi on je najprej čestital Mariboru in zaželel srečo Domžalam. "Glede tekme z Mariborom ne bi preveč razpredal. Vsi se zavedamo, kaj takšna tekma pomeni. Mislim, da je tekma ob pravem času in da bo stadion razprodan. Eni in drugi imamo priložnost, da dobro odigramo. Mi pa se bomo potrudili po najboljših močeh, da razveselimo naše navijače," pravi Ilić.

Mariborčani so si po torkovem uspehu zasluženo privoščili malce praznovanja, a Ilić meni, da to ne bo vplivalo na njihovo pripravo na nedeljski derbi. "Ne bomo se zanašali nato, da je za njimi težka tekma. Imajo dovolj časa za regeneracijo. Mogoče so spili kak kozarček več, kar je popolnoma razumljivo ob takem uspehu, po drugi strani pa jim ravno ta uspeh daje dodatno samozavest," meni Ilić, ki še poudarja, da se morajo predvsem osredotočiti na svojo igro in ne na tekmeca.

Bišćan, ki je mariborsko ekipo pohvalil, češ da je kolektivno dobra, da igralci dobro pokrivajo vse položaje, da dolgo igrajo skupaj in imajo zmagovalno miselnost, bo imel na voljo vse igralce, izjema je vratar Nejc Vidmar, ki ga verjetno ne bo, bo pa bržčas spet v kadru Goran Brkić.

V nedeljo v Stožicah pričakujejo veliko število navijačev, doslej so prodali 6000 vstopnic, v dogovoru z mariborskim klubom pa so jih 400 namenili za navijaško skupino Viole in 200 za preostale navijače vijoličnih. Zaradi visokega tveganja na tekmi ne bodo točili alkohola, gledalci pa bodo morali ob vstopu na stadion pokazati osebni dokument.

Večna tekmeca sta po šestih krogih prvenstva točkovno izenačena na vrhu prvenstvene lestvice, oba sta zbrala po 16 točk in imata že sedem točk naskoka pred najbližjimi zasledovalci.

Tekma, ki jo bo sodil Damir Skomina, bo na sporedu v nedeljo v Stožicah ob 20.20.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice