Šport > Nogomet
18 ogledov

Za Neymarja bo treba dati 45 milijonov

Neymar je v tretjem nastopu za brazilsko izbrano vrsto zabil dva gola za zmago p Žurnal24 main
V lanski sezoni je na 27 tekmah zabil 25 golov. Osemnajstletni brazilski talent Neymar. Chelsea ga je to poletje želel, a ga Santos ne da in viša odškodnino zanj. Zdaj se je mladenič odločil podaljšati.
V minuli sezoni je Neymar opozoril nase s 14 zadetki na 19 tekmah državnega prvenstva in s kar 11 na osmih tekmah brazilskega pokala. Pravijo mu novi Robinho. Pod Dungo v reprezentanci ni dobil priložnosti, novi selektor Menezes mu jo je dal takoj. Dosegel je gol na prijateljski tekmi z ZDA.

Višja plača in srce sta odločila, da se je mladi brazilski up Neymar dokončno odločil, da ostane v Santosu, pa čeprav so si ga zelo želeli pri londonskem Chelseaju. Z brazilsko ekipo je pogodbo podaljšal za pet let, v njej pa je zapisano, da odškodnina zanj po novem znaša 45 milijonov evrov (Chelsea je pred časom zanj ponujal 20 milijonov). "Končna odločitev je vedno igralčeva. Pogovoril sem se z očetom in družino in odločili smo se, da ostanem. Tu sem srečen in sreče si želim," je dejal 18-letnik na četrtkovi novinarski konferenci. "Moja odločitev je prava. Napredoval bom in bom obenem srečen. Denar ne prinaša sreče." Neymarju so v zadnjih tednih številni legendarni rojaki (Pelé, Mario Zagallo ...) svetovali, naj ostane doma, saj je še premlad za Evropo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.