Šport > Nogomet
21 ogledov

Zabila Matavž in Zlajo

tim matavž psv rapid Reuters
Pretekli konec tedna sta od slovenskih nogometnih legionarjev nase najbolj opozorila napadalca Zlatan Ljubijankić in Tim Matavž, kar je zagotovo zelo razveselilo tudi selektorja Matjaža Keka. Samir Handanović pod vrhom Serie A. V Grčiji se je "med žive" vrnil Mirnes Šišić.

Tim Matavž iz tekme v tekmo dokazuje, da se razvija v enega najboljših napadalcev na stari celini. Slovenski reprezentant je konec tedna na sedmi tekmi za PSV zabil že svoj četrti zadetek in izdatno pripomogel k zmagi proti NEC-u z 2:0.

Strelsko razpoložen je bil tudi Zlatan Ljubijankić, ki se je v belgijskem prvenstvu za Gent kar dvakrat vpisal med strelce. Slovenec je tako prispeval levji delež k visoki zmagi s 6:1 proti OH Leuven. Ljubijankić je bil prvič natančen v 28., drugič pa v 63. minuti. Dobra forma Matavža in Ljubijankića pred zadnjo kvalifikacijsko tekmo proti Srbiji je zagotovo razveselila tudi selektorja Matjaža Keka, saj udarni napadalec Milivoje Novaković tokrat ni blestel v majici Kölna – poraz proti Herti z 0:3.

Omeniti velja tudi novo zmago Udineseja Samirja Handanovića proti Bologni z 2:0, s katero so Videmčani skočili na drugo mesto Serie A s povsem enakim številom točk (11) kot vodilni Juventus.

V Rusiji se je Branko Ilić s soigralci pri Lokomotivi veselil prestižne zmage z 1:0 proti bajno bogatemu Anžiju. Slovenec je celotno srečanje presedel na klopi.

Zelo spodbudne novice prihajajo tudi iz Grčije, kjer se je "med žive" vrnil nekdanji reprezentant  Mirnes Šišić. Velenjčan je sploh prvič zaigral za svoj novi klub OFI iz Krete in že takoj odločil mestni derbi proti Ergotelisu, ko je v 31. minuti žogo v mrežo potisnil z manj kot pol metra.

Komentarjev 2
  • 1111 15:50 03.oktober 2011.

    ...hahahaha...vidim, da nas veliko enako razmišlja!!!

  • bluesky 14:27 03.oktober 2011.

    Kdo lahko ustavi Matavža? Verjetno s svojo genialnostjo samo Kek, da ga pusti kot mu je v navadi na klopi in spet forcira svojga Milivoja.