Šport > Nogomet
543 ogledov

Zahović poka od ponosa: "Težko je opisati z besedami"

Zlatko Zahović
Športni direktor Zlatko Zahović prek ustaljenega kanala za komunikacijo s slovenskimi mediji poje hvalnice svojim nogometašem.

V Mariboru v teh dneh vlada prešerno vzdušje. Aktualni državni prvak je v zadnjih 46 dneh zabeležil devet zmag in en poraz ter si tretjič v zgodovini kluba priigral vstopnico za skupinski del Lige prvakov

Vijoličasti se dobro držijo tudi v domačem prvenstvu, kjer imajo po sedmih krogih na računu pet zmag in dva remija ter so točkovno poravnani z večnimi tekmeci iz Ljubljane (17).

Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Profimedia
Vse to je glasba za ušesa športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki z besedami težko opiše zares izjemno mariborsko poletje. "Zelo težko je opisati zadovoljstvo, ki je v klubu nastalo z vsemi uspehi. Strokovno vodstvo s trenerjem na čelu je naredilo vrhunski rezultat. In to kljub odhodu treh nosilcev ob začetku sezone (Vršič, Novaković, Defendi) in enega pomembnega člana (Sallalich). Ekipa sicer potrebuje čas, moralo bi priti do nihanja, ampak ga v tem primeru praktično ni bilo. Prišli smo v situacijo, ki bi si jo želel vsak klub. Enostavno je po mesecu in pol, po 46. tekmovalnih dneh sezona videti vrhunska, tudi če bi se končala," je za Nkmaribor.si povedal Zahović.

Nekdanji as slovenske reprezentance je pohvalil dobre individualne predstaveh nekaterih nogometašev, s čimer se je povečal kader Darka Milaniča za izbor prve enajsterice. Za nameček se v štajerski prestolnici kalijo reprezentati, tako domači kot tuji, kar Zahovića navdaja z velikim ponosom.

"NK Maribor je klub, ki mora na vsakem področju vzgajati igralce in ekipo ter ustvarjati rezultat. To je vse prej kot lahko delo, strokovno vodstvo pa ga je opravilo z odliko. Ne smemo pozabiti, da smo naredili tudi dva tuja reprezentanta, Marwana Kabho in Valona Ahmedija. To se na našem prostoru, v Sloveniji, ne dogaja. Sem nista prišla kot reprezentanta, ampak sta to postala z dobrimi predstavami v vijoličastem dresu. Tudi na to spoznanje smo lahko zelo ponosni."

Saša Gajser Darko Milanič Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Profimedia
V luči dobrih rezultatov doma in v tujini se Zahović nadeja uspešne jeseni. "Imamo skupino ljudi, na katere smo lahko ponosni. V prihodnost zremo zelo pozitivno, čeprav so pred nami še številne zahtevne tekme. Čeprav padcev še ni bilo, jih lahko pričakujemo. Ampak zato smo tukaj. Želimo igrati v ritmu sreda-sobota, želimo biti pripravljeni na vrhunskem nivoju. Od fizične in mentalne pripravljenosti, do počitka, prehrane in tudi sprostitve ob pravem trenutku. Fantje to delajo, kot je treba. Videli so, kakšna je pot. Šport jih je že nagradil, čeprav se to kljub trudu vedno ne zgodi. Verjamemo v naše delo, zdaj moramo biti realni, predvsem pa optimistični in samozavestni. Brez samozavesti ne gre, dobiš pa jo lahko samo s sklenjenim mozaikom. Ne smemo pozabiti, da Maribor igra tri sezone v eni. Prvi del do konca kvalifikacij v evropskih tekmovanjih, drugi del do zimskega premora in spomladi do konca maja še tretji del. Čeprav je težko, je to za nas privilegij. Želimo biti na vrhu in želimo biti del vrhunskega športa, kjer je Maribor že leta," je sklenil športni direktor kluba.

"Verjamemo v naše delo, zdaj moramo biti realni, predvsem pa optimistični in samozavestni. Brez samozavesti ne gre, dobiš pa jo lahko samo s sklenjenim mozaikom. Ne smemo pozabiti, da Maribor igra tri sezone v eni. Prvi del do konca kvalifikacij v evropskih tekmovanjih, drugi del do zimskega premora in spomladi do konca maja še tretji del. Čeprav je težko, je to za nas privilegij." - Zlatko Zahović

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice